بررسی تاثیر افزودن کاپتوپریل به رژیم استاندارد شیمی درمانی حاوی کپسیتابین در پیش گیری از بروز سندرم دست و پا در بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال
این مطالعه با هدف تعیین تاثیر کاپتوپریل در پیش گیری و درمان سندرم دست و پا، در بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال تحت شیمی درمانی با کپسیتابین انجام شد.
در یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی، 66 بیمار مبتلا به سرطان کولورکتال تحت شیمی درمانی با رژیم حاوی کپسیتابین، در دو گروه 33 نفره توزیع شدند. گروه اول، روزانه 50 میلی گرم کاپتوپریل و گروه شاهد، دارونما با دز مشابه از یک هفته قبل از شروع شیمی درمانی تا پایان دوره ی سوم درمان دریافت کردند. بیماران دو گروه در سه و شش هفته بعد از شروع شیمی درمانی و چهار هفته بعد از پایان سه دوره ی شیمی درمانی، از نظر بروز سندرم دست و پا بررسی و مقایسه شدند.
در انتهای مطالعه، 2 نفر (6/1 درصد) از گروه مورد و 8 نفر (24/2درصد) از گروه شاهد مبتلا به سندرم دست و پا بودند (0/039 = P). بروز سندرم دست و پا در دو گروه مورد و شاهد، در سه هفته بعد از شروع درمان، صفر و در شش هفته بعد از شروع درمان در دو گروه مورد و شاهد، به ترتیب 3 مورد (9/1درصد) و 5 مورد (15/2درصد) بود (0/450 = P) و در چهار هفته بعد از اتمام سه دوره ی شیمی درمانی، 2 مورد (6/1درصد) و 8 مورد (24/2درصد) بود (0/039 = P).
تجویز کاپتوپریل در بیماران تحت شیمی درمانی حاوی کپسیتابین، باعث کاهش بروز علایم سندرم دست و پا در چهار هفته بعد از اتمام سه دوره ی شیمی درمانی گردید و با توجهبه تشابه پاتوژنز سندرم دست و پا با دیگر اختلالات عروقی، به نظر می رسد تجویز کاپتوپریل با کاهش بروز علایم سندرم دست و پا همراه باشد