تحلیل علم سنجی پژوهش های مدیریت دانش ایران در پایگاه استنادی جهان اسلام (آی.اس.سی)
هدف از این پژوهش تحلیل وضعیت پژوهشهای فارسی زبان در حوزه مدیریت دانش در پایگاه آی.اس.سی است.
پژوهش حاضر ازنظر نوع جزو پژوهش های کاربردی است که در آن از تکنیکهای علم سنجی و تحلیل شبکه اجتماعی استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش را کلیه پژوهشهای مدیریت دانش تشکیل میدهند که در بازه زمانی ده ساله (1387 تا 1396) در پایگاه آی.اس.سی نمایه شده اند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها و ترسیم نقشه های این پژوهش از نرم افزارهای بیب اکسل، یو.سی.آی نت، نت دراو، و ووز-ویور استفاده شده است.
یافته ها آشکار ساخته که تعداد مقالات آی.اس.سی در بازه زمانی ده ساله (1387-1396) روی هم رفته دارای رشدی نسبی بوده است. از نظر شاخص های تعداد مقاله، تعداد استناد و شاخص اچ، «اخوان پ» برترین نویسنده ایران در حوزه مدیریت دانش به شمار میرود. همچنین، از نظر شاخصهای هم نویسندگی، مجددا «اخوان پ» حائز بهترین جایگاه در شبکه است. همچنین، نتایج مربوط به خوشه بندی نشان داد که پژوهشهای انجام شده در حوزه مدیریت دانش از هشت خوشه موضوعی اصلی تشکیل شده اند.
با توجه به تنوع وجود نویسندگان از رشته های مختلف در بین مقالات و همچنین خوشه های متنوع حاصل از تحلیل هم واژگانی، پژوهش حاضر موید این نظریه است که حوزه مدیریت دانش حوزه ای میان رشته ای می باشد. همچنین با توجه به جمیع شاخص های علم سنجی بررسی شده در این پژوهش، به نظر می رسد «اخوان پ» شاخصترین پژوهشگر ایران در مدیریت دانش است.
مدیریت دانش ، علم سنجی ، شاخص اچ ، هم نویسندگی ، مرکزیت ، تحلیل هم واژگانی ، ارزیابی پژوهش
-
تحلیلی بر پژوهش های حوزه سواد در ایران: ساختار مفهومی سواد در نمایه استنادی علوم ایران
صالح رحیمی*، فرامرز سهیلی،
فصلنامه کتابداری و اطلاع رسانی، زمستان 1403 -
شناسایی ریشه های تاریخی حوزه ترجمه ماشینی: یک تحلیل علم سنجی از طریق آر.پی.وای.اس
ابراهیم عزتی لارسری*،
نشریه مطالعات کتابداری و علم اطلاعات، تابستان 1403