مقایسه اثر تمرین منتخب ورزشی، ذهنی و ترکیبی بر اجرای مهارت های حرکتی کودکان پسر دارای اختلال هماهنگی رشدی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

پنج تا شش درصد از کودکان مقطع دبستان دچار نقص هماهنگی رشدی هستند. هدف، مقایسه تمرین منتخب ورزشی، ذهنی، ترکیبی و گزینش بهترین روش برای رشد مهارت حرکتی پسران دارای اختلال هماهنگی رشدی بود.

روش بررسی

طرح پژوهش تجربی از نوع پیش آزمون- پس آزمون، با گروه گواه بود. تعداد 55 پسر نه تا ده ساله شیرازی توسط پرسش نامه اختلال هماهنگی رشدی و آزمون ارزیابی حرکتی کودکان-2 غربال و پس از همسان سازی شفافیت تصویرسازی دیداری به شکل تصادفی در سه گروه تجربی (چهارده نفر) و یک گروه گواه (سیزده نفر) قرار گرفتند. مداخله به شکل تمرین بدنی، ذهنی و ترکیبی به مدت 24 جلسه 45دقیقه ای اجرا شد و به منظور تحلیل داده ها از آزمون شاپیرو-ویلک برای نرمال بودن توزیع متغیرهای وابسته، آزمون تحلیل کوواریانس با استفاده از پیش آزمون به عنوان کووریت و آزمون تی هم بسته برای ارزیابی اثر مداخله، آزمون لوین برای همگنی واریانس ها و از آزمون بونفرونی به عنوان آزمون تعقیبی استفاده شد.

یافته ها

یافته های پژوهش نشان داد میانگین و انحراف معیار اجرای مهارت های حرکتی سه گروه تمرین ذهنی، بدنی و ترکیبی در نوبت پس آزمون به ترتیب (3٫671±62٫231 و 4٫235±63٫502 و 2٫773 ±65٫794=mean±sd) در مقایسه با نوبت پیش آزمون بهبود معناداری داشت (0٫001>p). مقایسه بین گروه ها از سودمندی بیشتر تمرین ترکیبی به شکل معناداری (0٫001>p) حمایت کرد.

نتیجه گیری

نتایج نشان داد در پسران نه تا ده ساله دارای اختلال هماهنگی رشدی، می توان با استفاده از تمرین ورزشی و ذهنی، بهبودی معناداری در رشد مهارت های حرکتی ایجاد کرد و بهترین شیوه برای تسریع رشد حرکتی استفاده از تمرینات ترکیبی است.

زبان:
فارسی
در صفحه:
32
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2056385