مدل یابی نقش نیروی انتظامی در احساس امنیت زنان گردشگر (مطالعه موردی: شهر زنجان)
در جهان امروزی با توجه به حضور زنان در عرصه های مختلف نیاز به تامین امنیت زنان به منظور ایجاد بستر مشارکت پویای اجتماعی، سالم و خلاقانه آن ها در فضاهای شهری-از جمله در زمینه ی تفریح و گردشگری- ضروری است. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش نیروی انتظامی در احساس امنیت اجتماعی گردشگران زن در شهر زنجان است.
پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی-تحلیلی می باشد جامعه آماری گردشگران زن وارد شده به شهر زنجان در سال 1397 است. با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران تعداد نمونه 384 برآورد شد و پرسشنامه محقق ساخته با ضریب پایایی 84/0 برای گردآوری داده ها به کار رفت. در تجزیه و تحلیل داده ها آزمون های آماری توصیفی و استنباطی به کمک نرم افزار اس پی اس اس و ایموس به کار رفت.
یافته های پژوهش نشان می دهد که پلیس نقش معناداری در احساس امنیت زنان گردشگر دارد؛ در این زمینه حضور فیزیکی کارکنان پلیس در فضاهای گردشگری شهری، عملکرد کمی و کیفی پلیس در ارایه خدمات انتظامی به گردشگران، شیوه رفتار کارکنان پلیس، و امکانات پلیس در ایجاد نظم و امنیت در شهر تاثیر معناداری بر احساس امنیت زنان گردشگر دارد.
برآیند یافته های پژوهش بیانگر مطلوب بودن نقش نیروی انتظامی در احساس امنیت گردشگران زن در شهر زنجان و همچنین وجود رابطه بین عملکرد نیروی انتظامی و ابعاد احساس امنیت گردشگری است. در بین مولفه های مربوط به عملکرد نیروی انتظامی، بیشترین اثرات مثبت بر احساس امنیت زنان گردشگر مربوط به مولفه «نحوه برخورد کارکنان پلیس» است.
-
تحلیل تطبیقی رقابت پذیری پایدار شهرستانهای استان زنجان با رویکرد آینده پژوهی
صدیقه مظفری قره بلاغ، *
فصلنامه جغرافیا و پایداری محیط، پاییز 1403 -
تحلیل اثرات سرمایه اجتماعی بر حکمروایی مطلوب روستایی، مطالعه موردی: دهستان دراک، شهرستان شیراز
سهیلا محمدی، *، عبدالحسن طرفی علیوی
مجله مطالعات برنامه ریزی سکونتگاه های انسانی، زمستان 1401