بررسی تاثیر ذرات رسوب سولفاته در تشکیل امولسیون آب- نفت در هنگام اختلاط آب هوشمند- آب سازند

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مهاجرت ذرات رسوب در طول سیلاب زنی با آب هوشمند، نقش مهمی در بهبود بازیافت نفت دارد. این مطالعه نشان می دهد اختلاط دو آب ناسازگار باعث تشکیل رسوب های سولفاته شده که افزایش نفت به این مخلوط منجر به تشکیل امولسیون نفت می شود. هدف از این مطالعه، بررسی نقش ذرات نامحلول در تشکیل امولسیون نفت و تاثیر آن در افزایش بازیافت نفت است. برای مطالعه این پدیده از سه نوع آب سازند با غلظت بالای یون های باریم، کلسیم و استرانسیم و نیز آب هوشمند با غلظت بالای یون سولفات استفاده شد. همچنین، برای بررسی شرایط تشکیل امولسیون از نفت خام و نفت مدل حاوی استیاریک اسید و هگزادسیل آمین استفاده شد. ترکیب نفت اولیه و شناور از طریق آنالیز طیف سنجی (UV) مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت، تاثیر تشکیل امولسیون در محیط متخلخل مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش ها نشان داد در اثر اختلاط آب های سازند و آب هوشمند رسوب های باریم سولفات، کلسیم سولفات و استرانسیم سولفات تشکیل می شوند. پس از افزایش نفت به آب نمک دارای ذرات رسوب مشاهده شد که میزان رسوب موجود در آب کاهش می یابد. همچنین، نتایج آنالیز طیف سنجی (UV) از نفت شناور نشان داد که میزان استیاریک اسید و هگزادسیل آمین موجود در فاز نفت کاهش یافته است. بنابراین این نتیجه حاصل شد که ذرات رسوب با اجزای قطبی نفت، امولسیون نفت در آب را تشکیل می دهند. مقایسه نتایج سیلاب زنی با آب های هوشمند بدون یون سولفات و حاوی یون سولفات نشان داد که ذرات رسوب با بستن برخی از منافذ و تشکیل امولسیون در محیط متخلخل باعث افزایش بازیافت نفت از 14% به 47% می شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
64 تا 78
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2110712 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با ثبت ایمیلتان و پرداخت حق اشتراک سالانه به مبلغ 1,390,000ريال، بلافاصله متن این مقاله را دریافت کنید.اعتبار دانلود 70 مقاله نیز در حساب کاربری شما لحاظ خواهد شد.

پرداخت حق اشتراک به معنای پذیرش "شرایط خدمات" پایگاه مگیران از سوی شماست.

اگر مقاله ای از شما در مگیران نمایه شده، برای استفاده از اعتبار اهدایی سامانه نویسندگان با ایمیل منتشرشده ثبت نام کنید. ثبت نام

اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!