تاثیر چهار هفته تمرین HIIT با مکمل سازی جینسینگ بر توان هوازی، بی هوازی و ترکیب بدنی زنان دارای اضافه وزن و چاقی
استفاده از مداخلات تغذیه ای مثل مکمل های غذایی به منظور جلوگیری از بروز زود هنگام خستگی، فشارهای ناشی از فعالیت بدنی و بهبودعملکرد در هنگام مسابقه توصیه شده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر چهار هفته تمرین HIIT با مکمل سازی جینسینگ بر توان هوازی، بی هوازی و ترکیب بدنی زنان دارای اضافه وزن و چاقی می باشد.
در این پژوهش نیمه تجربی، 40 نفر از زنان دارای اضافه وزن با میانگین و انحراف استاندارد وزن 7/9 ± 30/ 77 کیلوگرم؛ سن 5/3 ± 01/33 سال و درصد چربی 7/3 ± 39/36 بودند که به صورت هدفمند در چهار گروه مکمل، مکمل و تمرین، تمرین و کنترل قرار گرفته اند. پروتکل تمرینHIIT به مدت چهار هفته و سه جلسه در هفته و در هر جلسه 4-6 ست و هر ست 30 ثانیه دوی سرعت با 80% HRm و 270 ثانیه پیاده روی سریع برای دو گروه اجرا شده است . هر آزمودنی در گروه های مکمل و تمرین - مکمل به مدت چهار هفته هر روز یک عدد کپسول 500 میلی گرمی مکمل جینسینگ مصرف کرده است. درصد چربی به روش سه نقطه ای جکسون و پولاک، حداکثر توان بی هوازی (PPO)، میانگین توان (MPP) و شاخص خستگی (FI) به روش آزمون وینگیت سی ثانیه ای و سنجش با روش تست پله کویین سنجیده شده است. داده ها در نرم افزار و با استفاده از آزمون آماری تحلیل کوواریانس با سطح معناداری 5 صدم تحلیل گردید.
نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که مصرف مکمل جینسینگ به همراه تمرینات HIIT بر توان هوازی بیشینه ؛ اوج توان بی هوازی؛ متوسط توان بی هوازی؛ حداقل توان بی هوازی ؛ وزن؛ درصد چربی؛ نسبت دور کمر به دور باسن؛ BMI ؛ بعد از کنترل اثر متغیر همپراش تفاوت معناداری بین چهار گروه مکمل، مکمل و تمرین، تمرین و کنترل وجود دارد ولی در متغیر توده بدون چربی تفاوت معناداری وجود ندارد.
تمرین تناوبی شدید همراه با مکمل سازی جینسینگ نقش موثری در بهبود توان هوازی و بی هوازی و ترکیب بدنی (درصد چربی، وزن، نسبت دور کمر به باسن و BMI) زنان دارای اضافه وزن و چاقی دارد.
-
تاثیر هشت هفته تمرینات تناوبی با شدت بالا بر نشانگرهای کاستلی 1و 2 و آتروژنیک در زنان با وزن طبیعی و چاق غیرفعال
وحید ساری صراف*، ، مرجان فخری کلیبر
نشریه فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی، زمستان 1402 -
تاثیر چهار هفته تمرینات دایره ای مبتنی بر فنون جودو با مکمل دهی ال - آرژنین بر سطح اسید لاکتیک خون و شاخص های عملکردی مردان جودو کار
محمد بابائی*، ، سعید دباغ نیکوخصلت
نشریه پژوهش در تغذیه ورزشی، تابستان 1402