مقایسه اثربخشی لیدوکائین وریدی در مقایسه با مورفین وریدی در کاهش درد حاد ناشی از ترومای اندام: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی سه سویه کور
با توجه به تناقضات موجود در خصوص اثربخشی لیدوکایین داخل وریدی (IV) به ویژه در بخش اورژانس (ED)، مطالعه حاضر به منظور مقایسه اثر ضد درد لیدوکایین و مورفین وریدی در مدیریت و کاهش درد حاد ناشی از ترومای اندام طراحی شده است.
مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده سه سویه کور می باشد که در بخش اورژانس بیمارستان پیمانیه جهرم انجام شد. بیماران مبتلا به ترومای حاد اندام 16 تا 65 ساله که نیاز به کنترل درد داشتند، وارد مطالعه شدند. گروه اول لیدوکایین وریدی (1.5 میلی گرم بر کیلوگرم) و گروه دوم مورفین وریدی (mg/kg 1/0) دریافت نمودند. نمرات درد، عوارض جانبی و علایم حیاتی در بدو ورود و 15، 30، 45 و 60 دقیقه پس از تزریق ارزیابی شد.
60 بیمار با میانگین سنی 10/11±31/35 سال وارد مطالعه شدند. مشخصات دموگرافیک و نمره درد در دو گروه مشابه بود. میانه درد در زمان 15 دقیقه بعد از تزریق دارو در گروه مورفین وریدی بالاتر از گروه لیدوکایین بود (035/0=P). ولی در زمان 60 دقیقه بعد از تزریق، در گروه لیدوکایین بالاتر از گروه مورفین وریدی بود (045/0=P). در زمان های دیگر تفاوت معنی داری بین گروه های مطالعه مشاهده نشد. هم چنین بین دو گروه لیدوکایین وریدی و مورفین وریدی از لحاظ ضربان قلب حین تزریق دارو معنی دار بود (012/0=P) اما از لحاظ عوارض جانبی تفاوت معنی دار وجود نداشت (05/0>p).
بر اساس نتایج مطالعه حاضر، لیدوکایین وریدی می تواند به عنوان یک جایگزین مناسب به منظور مدیریت اضطراری درد در بخش اورژانس مورد توجه قرار گیرد.
-
The Etiology of Non-traumatic Loss of Consciousness in Patients Admitted to the Emergency Department
Mohammad Davood Sharifi, Golnaz Latifian Esafahani, , Elnaz Vafadar Moradi
Archives of Neuroscience, Oct 2024 -
Predictive Factors of Mortality in Methanol Poisoning Outbreaks: A Cross-sectional Study During the COVID-19 Pandemic
Ehsan Bolvardi, Fatemeh Rezvani Fard, Seyed Reza Habibzadeh, Maryam Vahabzadeh, Maryam Panahi, Maryam Mohammadi, Mansoureh Fatahi, Davood Soroosh, Reza Akhavan, *
International Journal of Medical Toxicology and Forensic Medicine, Autumn 2024