اثرات سایتوتوکسیک و آپوپتوتیک هورمون ملاتونین در رده سلول های لوسمیک NB4

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

سمیت بالا و عوارض جانبی داروهای شیمی درمانی از عوامل محدود کننده مصرف این عوامل می باشند، لذا جستجو برای یافتن داروهای جدید با سمیت کم تر و کارآیی بیش تر ادامه دارد. ملاتونین، محصول اصلی غده پینه آل، نه تنها نقش مهمی در تنظیم ریتم شبانه روزی ایفا می کند، بلکه هم چنین اثرات آنتی پرولیفراتیو و آپوپتوزی را در طیف گسترده ای از تومورها اعمال می نماید. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر داروی ملاتونین در کاهش بقا و القای آپوپتوز در سلول های NB4 (مشتق شده از لوسمی پرومیلوستیک حاد) است.

مواد و روش ها

در این مطالعه تجربی، جهت ارزیابی اثرات سایتوتوکسیک ملاتونین، سلول های NB4 با غلظت های مختلف دارو (5/0، 1 و 2 میلی مولار) تیمار شدند. سپس فعالیت متابولیک سلول ها، القا آپوپتوز، میزان فعالیت کاسپاز 3، تولید ROS و هم چنین بیان ژن های مرتبط با آپوپتوز به ترتیب از طریق تست های MTT assay، رنگ آمیزی Annexin-V/PI، کیت ارزیابی فعالیت کاسپاز 3، کیت ارزیابی ROS سلولی و RQ-PCR مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته ها

 نتایج حاصل نشان داد که ملاتونین منجر به کاهش فعالیت متابولیک سلول های NB4 به صورت وابسته به دوز و زمان می گردد (05/0<p). هم چنین، نتایج بیانگر آن است که احتمالا تاثیر ضد لوسمیک ملاتونین از طریق القاء فعالیت کاسپاز 3، افزایش سطح داخل سلولی ROS و تغییر سطح بیان ژن هایBcl-2 ، Survivin و Bax صورت می گیرد (05/0<p).

نتیجه گیری

 نتایج این مطالعه نشان داد که ملاتونین دارای اثرات سایتوتوکسیک در سلول های NB4 بوده و به عنوان یک داروی کاندید امیدبخش در درمان APL مطرح می باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
534 تا 541
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2134672