بررسی درک و بیان اسامی و پایایی دو آزمون تصویری درک و بیان اسامی در کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر شهرهمدان
کودکان کم توان ذهنی دچار تاخیر کلی هستند که روی رشد حرکتی، شناختی، ارتباطی، گفتار و زبان آنها تاثیر می گذارد. کاهش در تعداد واژگان و سازمان دهی ضعیف واژگان ذهنی از جمله پیامدهای بارز کم توان ذهنی است. هدف از این مطالعه بررسی توانایی درک و بیان اسامی و پایایی آزمون- بازآزمون دو آزمون تصویری درک و بیان اسامی، روی کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر فارسی زبان شهر همدان بود.
در این مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی، 40 کودک کم توان ذهنی آموزش پذیر با میانگین سنی 25/1± 9/7 سال (22 پسر و 18 دختر) به عنوان نمونه های مورد بررسی از آموزشگاه استثنایی شهر همدان انتخاب شدند. جهت بررسی توانایی درک و بیان اسامی از دو آزمون تصویری درک و بیان اسامی استفاده گردید و به منظور بررسی پایایی آزمون- بازآزمون نیز، 10 کودک طی دو نوبت، با فاصله زمانی یک روز، مورد آزمون قرار گرفتند.
بین امتیازات درک و بیان اسامی، رابطه مستقیم و مثبتی وجود داشت (662/0=r و 001/0>P). مقایسه میانگین امتیازات درک و بیان اسامی در دو جنس حاکی از آن بود که این تفاوت ها معنی دار نیستند. بررسی پایایی آزمون- بازآزمون هم حاکی از این بود که این دو آزمون پایایی مطلوبی دارند.
شاخص های آماری حاصل در کودکان کم توان ذهنی مورد مطالعه، همراه با شاخص های مشابه به دست آمده از شهرهای دیگر، بخشی از داده های هنجار برای این دو آزمون را فراهم ساخته است. یافته های به دست آمده و نیز تایید پایایی آزمون ها، نشان دهنده کارایی این دو آزمون در موقعیت های پژوهشی و بالینی است.
-
Comparison of the Effect of Four Transcranial Direct Current Stimulation Configurations on Picture-Naming Improvement in Non-Fluent Aphasia: A Randomized Clinical Trial
*, Anahita Khorrami Banaraki, Fariba Yadegari, Mehrdokht Mazdeh
Iranian Journal of Medical Sciences, May 2023 -
بررسی و مقایسه ساختار سازه ای واکه های زبان فارسی در کودکان 4 تا 7 ساله کاشت حلزون شده و دارای سمعک
*، فاطمه حارث آبادی، کوثر باغبان
مجله پزشکی بالینی ابن سینا، بهار 1401