برنامه درسی مغفول در رشته مامایی (از دیدگاه اساتید مامایی دانشگاه های آزاد اسلامی استان فارس)
برنامه درسی مغفول شامل همه فرصت های یادگیری است که نظام آموزشی به دلیل سنت و غفلت از ارایه آن به یادگیرندگان باز می ماند. هدف از انجام این تحقیق بررسی برنامه درسی مغفول رشته مامایی از دید اساتید مامایی دانشگاه های آزاد اسلامی استان فارس است.
روش پژوهش کیفی از نوع پدیدارشناسی می باشد. نمونه تحقیق 12نفر از اساتید مامایی بودند که به روش نمونه گیری هدفمند و بر اساس قاعده اشباع نظری انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته جمع آوری و بر اساس روش دیکلمن تحلیل شد.
نتایج دو درون مایه اصلی و پنج درون مایه فرعی را نشان می داد. اول مغفول بودن موضوع در برنامه درسی قصد شده، شامل (مطالب مغفول در برنامه درسی رشته مامایی؛ مطالب مغفول در سرفصل موجود رشته مامایی؛ مطالب مغفول به دلیل قرار گرفتن ذیل دروس اختیاری) دوم مغفول بودن موضوع در برنامه درسی اجرا شده شامل (مغفول بودن مطالب به دلیل نگاه مدرس و مدیر گروه).
طبق یافته های تحقیق حاضر، بخش هایی از مطالب موردنیاز دانشجویان مامایی از دید برنامه ریزان درسی ناشناخته مانده است که لازم است این بخش های مغفول در برنامه های درسی آموزش مامایی گنجانده شود تا علاوه بر تحقق بهتر اهداف این رشته؛ برنامه درسی آن را از کهنگی و تکرار خارج سازد.
-
طراحی مدل رهبری بصیر بر اساس تجارب زیسته مدیران
الهام برنجی*، علیرضا قاسمی زاد، ، حمیدرضا معتمد
نشریه رهیافتی نو در مدیریت آموزشی، امرداد و شهریور 1403 -
واکاوی ابعاد ارزیابی کارآیی بیرونی رشته های زمینه صنعت فنی حرفه ای (ارائه مدل)
حمیدرضا معتمد*، سمانه سلطانی، ، علیرضا قاسمی زاد
فصلنامه مهارت آموزی، بهار 1403 -
ارتباط استرس آموزش بالینی با استرس رویدادهای زندگی، خودکارآمدی، حمایت اجتماعی، روش های مقابله با استرس و عملکرد تحصیلی در دانشجویان مامایی
*
نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی، مهر و آبان 1393 -
ره آوردهای آموزشی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون در مورد زنان شهر کازرون
فرهاد خرمایی، ، فرنگیس درویشی، بیتا علایی، تهمینه تورانی
فصلنامه زن و جامعه، بهار 1390