بررسی ارتباط تعهد و جهت گیری مذهبی برکیفیت مراقبت پرستاری
یکی از مشاغل کلیدی و مهم در محیط های بهداشتی درمانی پرستاری است که نقش عمده ای در ایجاد سلامت و رضایتمندی بیماران دارد. بهبود ساختار پیچیده ارزش ها، عقاید و نگرش های معنوی پرستاران در تعامل با کیفیت خدماتی که از سوی آنان ارایه می شود همواره از جایگاه ویژه ای برخوردار است؛ لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط تعهد و جهت گیری مذهبی بر کیفیت مراقبت های پرستاری انجام شده است.
این پژوهش، توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری شامل تمامی پرستاران زن شاغل در بیمارستان حضرت معصومه(س) شهر قم، به تعداد 220 نفر بود که با استفاده از جدول مورگان تعداد 136 نفر از آنها با روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ها، با استفاده از پرسشنامه های تعهد مذهبی ورتینگتون (RCI-10)، پرسشنامه جهت گیری مذهبی آلپورت (ROS) و پرسشنامه کیفیت مراقبت پرستاری کیوآلپاک (QUALPAC) جمع آوری شد. داده ها با روش های همبستگی و رگرسیون چندگانه توسط نرم افزار SPSS نسخه 20 تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها نشان داد که ضریب همبستگی چندگانه بین ابعاد جهت گیری مذهبی بر کیفیت مراقبت های پرستاری معنادار است (R=0/65, P<0/001) و به صورت مشترک 62/0 درصد واریانس متغیر کیفیت مراقبت های پرستاری را تبیین می کند. همچنین ضریب همبستگی چندگانه بین ابعاد تعهد مذهبی بر کیفیت مراقبت های پرستاری معنادار است (R=0/93 , P<0/001) و به صورت مشترک 87/0 درصد واریانس متغیر کیفیت مراقبت های پرستاری را تبیین می کند. به علاوه تعهد مذهبی میان فردی و درون فردی و جهت گیری مذهبی درونی با کیفیت مراقبت پرستاری ارتباط مثبت و معناداری دارند (P<0/001)، اما جهت گیری مذهبی بیرونی با کیفیت مراقبت پرستاری ارتباط معناداری ندارد (P=0/083).
نتایج حاصله می تواند مبین این واقعیت باشد که باورهای مذهبی درون سازی شده در پرستاران به واسطه ی افزایش قدرت معنوی باعث افزایش تعهد و کیفیت کاری در آنان می شود.
-
پیش بینی کارکرد خانواده و شیوه های تربیتی فرزندان بر اساس میزان استفاده والدین از رسانه های جمعی و شبکه های ارتباط مجازی
امیر هاشمی سنجانی، *، مژگان زینلی پور، فائزه اربابی
فصلنامه فرهنگی - تربیتی زنان و خانواده، تابستان 1402 -
اثربخشی ذهن آگاهی مبتنی بر شناخت درمانی بر بهزیستی روان شناختی، کیفیت زندگی و تاب آوری در زوجین با تعارضات زناشویی
فائزه اربابی، *، مژگان زینلی پور، امیر هاشمی سنجانی
نشریه روانشناسی، تابستان 1401