بررسی میزان پاسخ های مختلف تخمدان در سیکل های IVF بر اساس پلی مورفیسم 1730+ ژن گیرنده بتا استروژن

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

پاسخ به تحریک تخمدان در خانم های مراجعه کننده برای IVF متفاوت است. این تفاوت می تواند در ارتباط با ژنوتیپ های متفاوت ژن های مرتبط با باروری مانند ژن گیرنده استروژن بتا(ERβ or ESR2)  باشد.

هدف

در این تحقیق میزان پلی مورفیسم ژن گیرنده استروژن بتا در زنان نابارور تحت درمان IVF با پاسخ های مختلف تخمدان به تحریک تخمک گذاری مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روش ها

در این مطالعه مقطعی انواع ژنوتیپ ژن گیرنده استروژن بتا در 91 زن نابارور کاندید IVF شناسایی و ارتباط آن با میانگین تعداد فولیکول و تخمک، نسبت فولیکول به تخمک، تعداد جنین های بدست آمده، متوسط اندازه فولیکول و میزان بارداری بعد از تحریک تخمک گذاری سنجیده شد. در هر بیمار برای ژن گیرنده استروژن بتا ژنوتیپ های GG, GA ,AA با استفاده از تکنیک ARMS-PCR مشخص گردید.

نتایج

بر اساس نتایج این مطالعه افراد دارای ژنوتیپ GG 5/27%,GA  67% وAA  5/5% از کل افراد تحت مطالعه را تشکیل می دادند. نسبت تخمک به فولیکول، میانگین تعداد فولیکول ها ،تخمک ها و جنین ها، متوسط اندازه تخمک ها و همچنین میزان بارداری در سه نوع ژنوتیپ از نظر آماری اختلاف معنی داری نداشت.

نتیجه گیری

با توجه به نقش انواع فاکتورهای آندوکرین و پاراکرین در تحریک تخمک گذاری و بلوغ مناسب تخمک به مطالعات بیشتری با تعداد بیشتری شرکت کننده جهت یافتن اهمیت دیگر ژن های موثر در تخمدان و همچنین بررسی جهش های دیگر در ژن گیرنده استروژن و تعیین شیوع پلی مورفیسم آن در جمعیت خانم های بارور نیاز است.

زبان:
فارسی
صفحات:
509 تا 516
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2153649 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)