تعیین فاکتورهای پیش آگهی در بقا بیماران مبتلا به سرطان تیروئید تمایزیافته
سرطان تیرویید شایع ترین بدخیمی غدد درون ریز بدن است. میزان بروز سرطان تیرویید سریع تر از هر بدخیمی دیگری در سال های اخیر افزایش داشته است. سرطان تیرویید انواع هیستوپاتولوژیکی مختلفی دارد و شایع ترین نوع آن نوع تمایزیافته می باشد. عوامل مختلفی می توانند در پیش آگهی درمان مبتلایان به این بیماری تاثیرگذار باشند. در این مطالعه چندین فاکتور که می توانند در پیش آگهی این بیماری تاثیر بگذارند، بررسی شده است.
تعداد 34 بیمار تحت عمل جراحی استاندارد از جمله تیروییدکتومی کامل و ناکامل قرار گرفتند و متعاقبا 6-4 هفته بعد از جراحی I-131 دریافت کردند. در این مطالعه گذشته نگر، اثرات فاکتورهای پیش آگهی مختلف شامل سن، جنس، سابقه خانوادگی هر نوع بدخیمی، تابش گیری قبلی، نوع بافت شناسی سرطان تیرویید و داده های آزمایشگاهی در زمان بهبود از جمله مقادیر سرم تیروگلوبولین (Tg)، سرم ضد تیروگلوبولین (Anti-Tg) و هورمون تحریک کننده تیرویید (TSH) بررسی شدند.
در مجموع 34 بیمار شامل 6 مرد (6/17 درصد) و 28 زن (4/82 درصد) با میانگین سنی 6/11±8/40 سال در این مطالعه شرکت کردند. در این مطالعه تنها تهاجم عروقی دارای ارزش آماری معنی دار کمتر از 05/0 بود که نشان دهنده ارتباط معنادار بین تهاجم عروقی و نتیجه درمان این بیماران می باشد. عوامل دیگر ارتباط معنی داری با موفقیت یا عدم موفقیت درمانی نشان ندادند.
این مطالعه نشان داد که در بین عوامل مختلف پیش آگهی تنها تهاجم عروقی با موفقیت در درمان رابطه معکوس دارد و سایر عوامل رابطه ای با نتیجه درمانی سرطان تیرویید تمایزیافته ندارند.