شناسایی و ارزیابی مخاطرات ایمنی کارگاه های آموزشی دانشگاه علم و صنعت ایران با روش Fuzzy FMEA
بسیاری از حوادث ایمنی در صنایع مختلف ناشی از عملکرد کارکنان است. شناسایی و حذف کانون های خطر می تواند موجب کاهش تاثیر خطاهای انسانی شود. با توجه به اهمیت ایمنی کارگاه ها و آزمایشگاه های آموزشی، این مطالعه با هدف شناسایی و کاهش ریسک های موجود در کارگاه های ریخته گری و ماشین افزار دانشگاه علم و صنعت ایران صورت گرفت.
این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی در سال 1397 در دانشگاه علم و صنعت ایران انجام شد. پس از شناسایی مخاطرات بالقوه عدد اولویت ریسک (RPN) مخاطرات بالقوه که حاصل ضرب سه مولفه ی احتمال وقوع، شدت و احتمال کشف است، با استفاده از روش عدد اولویت ریسک فازی(Fuzzy FMEA) محاسبه شد و به اولویت بندی ریسک های مذکور پرداخته شد. در انتها اقدامات اصلاحی لازم برای کانون های مخاطره پیشنهاد شد.
10 ریسک بالقوه در کارگاه ماشین افزار با دامنه ی RPN از 8/5 تا 3/230 و 19 مخاطره بالقوه در کارگاه ریخته گری با RPN از 3/1 تا 3/665 شناسایی گردید. مخاطره " پرتاب آچار سه نظام" 33/230=RPN و "نفوذ پلیسه به چشم ها" 33/101= RPN در کارگاه ماشین افزار و "پرتاب مذاب ناشی از احتباس هوا در قطعات فلزی" با 3/665= RPN و "ا نفجار بوته مذاب ناشی از استفاده ی نادرست یا استهلاک" با 66/392= RPN در کارگاه ریخته گری در اولویت ریسک هستند.
بر اساس نتایج به دست آمده به روش Fuzzy FMEA در اولویت بندی مخاطرات موفق می باشد. اجرای اقدامات اصلاحی نظیر آموزش و آگاه سازی دانشجویان از خطرات موجود و حذف کانون های خطر بتواند سطح ریسک های موجود را کاهش دهد.
-
Maintenance Supplier Selection: Evaluating the Effect of Maintenance and Sourcing Strategies
Mohammad Sheikhalishahi *, Erfan Atri, , Soroush Sabaei
Journal of Advances in Industrial Engineering, Summer 2020