اثر استخراجی التراسوند پروب بر خصوصیات آنتی اکسیدانی فنول آزاد و باند شده عصاره زوفا

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه مطالعاتی

باجداسازی فراکسیون های فنولی آزاد و باند شده و تعیین محتوای فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی آن ها می توان به عنوان جایگزینی برای آنتی اکسیدان های سنتزی و یک روش پیشگیری برای کاهش اثرات منفی ناشی از استرس اکسیداتیو استفاده نمود.

هدف

این مطالعه باهدف استخراج ترکیبات فنولی و فلاونوییدی از برگ گیاه زوفا (Hyssopus officinalis) انجام شد. روش کار: با استفاده از اولتراسوند پروب تحت شرایط زمانی 10 و 20 دقیقه و شدت 60 و 100 وات و استفاده از حلال اتانول: آب با نسبت های (80:20) و (50:50) و جداسازی فراکسیون فنولی آزاد از عصاره ها با استفاده از حلال متانول و اولتراسوند و سپس جداسازی فراکسیون های فنولی باند شده با استفاده از حلال سود و اولتراسوند انجام گرفته است. و فعالیت آنتی اکسیدانی توسط آزمون های مهار رادیکال آزاد (DPPH) و سنجش بی رنگ شدن بتاکاروتن - لینولییک اسید و آزمون پایداری اکسایشی (OSI)، صورت گرفت.

نتایج

تجزیه وتحلیل آماری نشان داد که شرایط بهینه برای استخراج، مربوط به تیمار 80 درصد اتانولی شدت 100 و زمان 20 دقیقه (80-100-20) بوده که بیشترین میزان ترکیبات فنولی و فلاونوییدی و فنولی آزاد و باند شده را دارد و بهترین فعالیت آنتی اکسیدانی و پایداری اکسایشی را فراکسیون های فنولی آزاد نشان دادند.

نتیجه گیری نهایی

می توان نتیجه گرفت که عصاره برگ زوفا به دلیل مقادیر قابل توجه ترکیبات فنولی و فلاونوییدی دارای قدرت آنتی اکسیدانی بالا است که بین این ترکیبات و فعالیت آنتی اکسیدانی رابطه مستقیم وجود دارد و فعالیت آنتی اکسیدانی فنول آزاد بیشتر از فنول باند شده است. همچنین اولتراسوند پروب می تواند یک روش مناسب برای تولید عصاره های گیاهی با فعالیت آنتی اکسیدانی بالا باشد. 

زبان:
فارسی
صفحات:
101 تا 129
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2173295 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)