شناسایی قابلیت های بازاریابی و کسب درآمد نیروی انسانی باشگاه های فوتبال لیگ برتر ایران و طراحی مدل
هدف پژوهش حاضر شناسایی قابلیت های بازاریابی و کسب درآمد نیروی انسانی باشگاه های فوتبال لیگ برتر ایران و طراحی مدل آن است.
این تحقیق از نوع کیفی است که از روش نظریه داده بنیاد و رویکرد گلیزر (1992) استفاده شده است. جامعه تحقیق شامل کلیه مدیران باشگاه های فوتبال و اساتید مدیریت ورزشی است. از روش نمونه گیری نظری و به شیوه گلوله برفی نمونه انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه به صورت سوالات باز استفاده شد.
داده های حاصل از 15 مصاحبه به روش تیوری سازی داده بنیاد، کدگذاری و تجزیه وتحلیل گردید. درمجموع 426 کد باز از تجزیه وتحلیل مصاحبه ها و پیشینه تحقیق به دست آمد. بعد از استخراج کدهای مشابه 134 کد حلصل شد و در مرحله کدگذاری محوری به 21 کد تبدیل شدند. در مرحله بعد، کدهای محوری در 5 گروه کد انتخابی از قابلیت بازاریابی نیروی انسانی شامل قابلیت های بازاریابی مدیران باشگاه، قابلیت های بازاریابی بازیکنان و مربیان، قابلیت های بازاریابی کارکنان و تدارکات، قابلیت های بازاریابی مشاهیر و پیشکسوتان و قابلیت های بازاریابی لیدرهای باشگاه جای گرفتند. با توجه به ارتباطات بین این پنج گروه مدل به صورت دایره ای تدوین شد که قابلیت بازاریابی مدیران در مرکز و سایر قابلیت ها در محیط قرار گرفتند.
مدل ارایه شده می تواند به عنوان ابزاری جهت شناسایی قابلیت های بازاریابی نیروی انسانی باشگاه های فوتبال، بهره گیری و استفاده از این قابلیت های برای بازاریابی و کسب درآمد مورد استفاده قرار گیرد تا به گونه ای منطقی و اصولی با برنامه ریزی و سازمان دهی این قابلیت ها و توسعه آنها، به بازاریابی و کسب درآمد و استقلال مالی باشگاه ها و حل مشکلات موجود در این حوزه پرداخت.
-
تدوین مدل فضیلت سازمانی بر اساس اخلاق حرفه ای و عدالت سازمانی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری
*، علیرضا امیدی، سمیه صفری
نشریه مدیریت منابع انسانی در ورزش، پاییز و زمستان 1402 -
تدوین الگوی توسعه حرفه ای باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران با رویکرد بازاریابی ورزشی
*، محسن اسمعیلی، کریم زهره وندیان
نشریه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش، بهار 1402