بررسی ارتباط واریانت BsmI در ژن گیرنده ویتامین D با سندرم تخمدان پلی کیستیک: مطالعه مورد شاهدی

پیام:
نوع مقاله:
مطالعه موردی (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یک اختلال غدد درون ریز است که بر باروری زنان تاثیر می گذارد و باعث تغییراتی مانند چاقی، مقاومت به انسولین، بی نظمی قاعدگی و تخمدان های پلی کیستیک می شود. نتایج مطالعات نشان می دهد که موضوع ویتامین D و گیرنده ویتامین D (VDR) در استعداد ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بحث انگیز است.

هدف

مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط پلی مورفیسم BsmI در ژن VDR با پارامترهای متابولیک در زنان چاق مبتلا به PCOS انجام شد.

مواد و روش ها

در این مطالعه مورد-شاهدی، 28 فرد بیمار چاق مبتلا به PCOS و 40 نفر از افراد چاق غیر خویشاوند به منظور تعیین فراوانی آلل و ژنوتیپی واریانت BsmI با روش PCR-RFLP مورد ارزیابی قرار گرفتند. BMI، PTH، فسفر و کلسیم در همه زنان شرکت کننده مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج

درصد فراوانی ژنوتیپ AA، AG، GG و فراوانی آللی A و G به ترتیب در گروه بیمار 8/65%، 3/26%، 9/7%، 9/78% و 1/21% و در گروه شاهد 5/57%، 40%، 5/2%، 5/77% و 5/22% گزارش گردید. تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که اختلاف در فراوانی ژنوتیپ/آللی و مدل های غالب/مغلوب بین گروه شاهد و بیمار معنی دار نبود. این مطالعه نشان داد که هیچ ارتباط معنی داری بین ژنوتیپ های BsmI و پارامترهای متابولیکی وجود ندارد.

نتیجه گیری

نتایج این مطالعه نشان داد که واریانت BsmI (rs1544410) در اینترون 8 (A> G) ژن VDR در گروه مورد مطالعه زنان چاق، هیچ ارتباطی با استعداد ابتلا به PCOS ندارد.

زبان:
انگلیسی
صفحات:
877 تا 884
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2183517 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)