مطالعه ی بیوانفورماتیکی اثر زانتوهمول به عنوان ماده ی موثره ی گیاه رازک در مهار پیام رسان MAPK/ERK در سرطان تیروئید

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

زانتوهمول یکی از اصلی ترین مواد موثره ی گل ماده ی گیاه رازک است که تحقیقات زیادی اثرات ضد سرطانی آن را نشان می دهد. مسیر MAPK/ERK یکی از آبشارهای کلیدی در تنظیم بیان ژن، رشد و بقای سلول است. سیگنالینگ غیرطبیعی مسیر MAPK منجر به تکثیر کنترل نشده در سرطان تیرویید می شود. هدف از این مطالعه، بررسی بیوانفورماتیکی پروتئین های اصلی این مسیر و معرفی آنها به عنوان پروتئین هدف زانتوهمول است. همچنین به دلیل اهمیت پروتئین های EGFR، Grb2، SOS بر مسیر MAPK/ERK، این پروتئین ها نیز مورد مطالعه قرار گرفتند.

روش ها:

 ابتدا خواص فیزیکی-شیمیایی، فارماکوکینتیک-فارماکودینامیک زانتوهمول با استفاده از نرم افزار SwissADME پیش بینی شد. سپس ساختار سه بعدی زانتوهمول و پروتئین های هدف (EGFR، Grb2، SOS ، RAS ، RAF، MEK1، MEK2 ، ERK1، ERK2) به ترتیب از پایگاه PubChem و پایگاه داده های پروتئین دریافت شد و در بررسی داکینگ مولکولی با استفاده از نرم افزارAutodock4.1 مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته ها:

 نتایج نشان داد که زانتوهمول دارای خاصیت فیزیکی-شیمیایی مناسب است و توسط سازوکار پمپP-گلیکوپروتئین، مقاومت دارویی ایجاد نمی کند. نتایج به دست آمده از داکینگ مولکولی نشان می دهد که زانتوهمول نسبت به همه ی پروتئین های بررسی شده در مسیر MAPK/ERK پتانسیل مهاری دارد و قوی ترین برهمکنش آن با پروتئین MEK2 با انرژی اتصال kcal.mol-104/7- است.

نتیجه گیری:

 با توجه به نتایج به دست آمده، پیش بینی شد که زانتوهمول دارای پتانسیل مهار پروتئین های مسیر MAPK/ERK است و فاقد سمیت است بنابراین می تواند به عنوان یک نامزد مهار مسیر MAPK/ERK در سلول های سرطانی تیرویید معرفی شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
225 تا 233
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2184877