مکان یابی جغرافیایی ایستگاه پلیس جهت پیشگیری از جرایم شهری (مورد مطالعه :شهردامغان)
مکانیابی کلانتری ها و مراکز پلیس، یک تصمیم مهم در حوزه امنیت اجتماعی و عاملی اثرگذار درزمینه خدمت دهی پلیس است، اما تا کنون، پژوهشگران در پژوهش های علمی پیشین، کمتر به آن توجه نموده اند.مکان احداث کانکس ها و استقرار نیروها جهت مدیریت مسلط بر انواع جرایم و در راستای پیشگیری جرم از اهمیت فراوانی برخوردار است.
روش شناسی:
در این تحقیق از روش توصیفی تحلیلی به عنوان روش پژوهشی استفاده شده است و ابزار گرد آوری داده ها میدانی و اسنادی است. جهت تجزیه و تحلیل ابتدا معیارهای تراکم جمعیت، شبکه معابر و مبادی ورودی، جرم خیزی، سیاست های کلان انتظامی شهر، مجاورت های مکانی، فضای سبز و زیر ساخت شهری مورد بررسی قرار گرفت
نتیجه گیری:
افزایش حضور پلیس در محدوده کانونهای جرم خیز مخصوصا در محدوده محله امام و خوریا به منظور اینکه امکان کنترل مناسب انتظامی را در این محدوده افزایش داده و به تبع آن با افزایش کنترل انتظامی فرصتهای بزهکاری برای مجرمین بویژه سرقت و نزاع کاهش مییابد؛ بنابراین مکانیابی و احداث مراکز انتظامی حتی به صورت واحدهای کوچک و به شکل کانکس های انتظامی در این محدوده ضروری به نظر میرسد.که مکان یابی پیشنهادی جهت کانکس نیروی انتظامی با هدف پیشگیری وکاهش جرم در مناطق مشخص شده ارایه گردید. در واقع مشخص کردن کانکس های پلیس بر روی نقشه بر پایه معیارهای ذکر شده از نتایج اصلی این تحقیق می باشد.
-
آسیب شناسی پراکنده رویی و گسترش افقی کلانشهر اهواز براساس مدل کوکوسو(COCOSO)
*، زهرا نطری، عباس ارغان
نشریه اندیشه های نو در علوم جغرافیایی، بهار 1404 -
مجموعه عوامل موثر در خلاقیت (مزیت های رقابتی و ظرفیت های موجود) در راستای دستیابی به برندینگ شهری (مطالعه موردی: شهر دامغان)
مصطفی فوادیان، زینب کرکه آبادی*،
فصلنامه پژوهش و برنامه ریزی شهری، تابستان 1403 -
ارزیابی و تحلیل فضایی آسیب پذیری امنیت شهری محلات مناطق 22 گانه شهر تهران
ناصر بیات*، ، مهدی حسینی دهاقانی
پژوهشنامه جغرافیای انتظامی، زمستان 1402 -
شناسایی عوامل جغرافیایی کشف قاچاق کالا در مرزهای دریایی استان بوشهر
*، محمد علیزاده
پژوهش نامه مطالعات مرزی، بهار 1403