مقایسه ریزنشت ترمیم های کلاس 5 با استفاده از باندیگ های یونیورسال سلف اچ و نسل پنجم توتال اچ در دندان های قدامی شیری

پیام:
نوع مقاله:
مطالعه موردی (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

ریزنشت از علل مهم عدم موفقیت ترمیم و پوسیدگی های عود کننده است. تفاوت ساختار مینا و عاج در دندان های شیری می تواند بر انتخاب عوامل باندینگ اثرگذار باشد. این مطالعه به منظور مقایسه ریزنشت ترمیم های کلاس 5 با استفاده از باندیگ های یونیورسال سلف اچ و نسل پنجم توتال اچ در دندان های قدامی شیری انجام شد.

مواد و روش ها

در مطالعه آزمایشگاهی حاضر، 45 دندان های قدامی شیری کشیده شده سالم به صورت تصادفی در سه گروه 15 تایی قرار گرفتند. حفره کلاس 5 در سطح باکال همه دندان ها ایجاد شد. سپس در گروه اول با استفاده از باندینگ یونیورسال سلف اچ Saremco Unibond، در گروه دوم با استفاده از باندینگ یونیورسال سلف اچ G Permio Bond و در گروه سوم با استفاده از باندینگ نسل پنجم توتال اچ N Tetric-Bond، ترمیم با کامپوزیت Filtek Z250 انجام شد. ریزنشت با استفاده از متیلن بلو بر اساس شدت صفر تا 3 بررسی شد.

یافته ها

در گروه Tetric-N Bond 33/3% ترمیم ها ریزنشت نداشتند، 53/3% ریزنشت درجه یک، و 13/3% ریزنشت درجه دو داشتند. در گروه G Permio Bond 33/3% ریزنشت درجه یک، 53/3% ریزنشت درجه دو و 13/3% ریزنشت درجه سه داشتند. در گروه Saremco-Bond تمامی دندان ها ریزنشت درجه 3 داشتند. توزیع شدت ریزنشت ها در گروه Saremco با گروه Tetric-N  (0/000p=) و گروه G -permio (0/002p=) اختلاف معنی داری داشت.

نتیجه گیری

نتایج مطالعه حاضر نشان داد باندینگ یونیورسال سلف اچ Saremco Unibond نسبت به دو باندیگ دیگر با ریزنشت بیشتری همراه است.

زبان:
فارسی
صفحات:
85 تا 91
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2192315 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)