تدوین الگوی اقدامات اجرایی کشف جرم در مبارزه با پولشویی
گسترش ابعاد جهانی مبارزه با پولشویی و اثرات مخرب آن بر اقتصاد ایران، مبارزه با پولشویی مورد توجه واحدهای جرم یابی قرار گرفت، این مقاله با هدف تدوین الگوی اقدامات اجرایی کشف جرم در مبارزه با پولشویی نگاشته شد.
روش تحقیق:
پژوهش حاضر کاربردی بوده و به روش کیفی انجام شده است. از روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک نمونه گیری گلوله برفی برای انجام مصاحبه های عمیق استفاده شد. در مجموع تعداد 20 مصاحبه با خبرگان تا رسیدن به اشباع نظری اجرا شد و سپس با استفاده از مدل معادلات ساختاری لیزرل، اعتبارسنجی داده ها صورت گرفت.
یافته ها:
براساس یافته های پژوهش در مدل معادلات ساختاری، اقدامات اجرایی کشف جرم در چهار حوزه اصلی وزارت اطلاعات، پلیس امنیت اقتصادی، پلیس آگاهی ناجا و پلیس مبارزه با مواد مخدر شامل می شوند. در این میان، براساس ماهیت اجرایی اقدامات مبارزه با پولشویی در هر بخش به ترتیب اقدامات در حوزه وزارت اطلاعات شامل 8 اقدام، اقدامات پلیس امنیت اقتصادی 13 اقدام، اقدامات پلیس آگاهی 6 اقدام و اقدامات پلیس مبارزه با مواد مخدر 6 اقدام به ترتیب اولویت تاثیر در مبارزه با پولشویی استخراج شدند.
نتیجه گیری:
تدوین الگوی اقدامات اجرایی کشف جرم در مبارزه با پولشویی فراهم کننده رویکرد چند نهادی و مدیریتی است که با جرم یابی و بهره مندی از اقدامات اجرایی کشف جرم کنشگران موثر، می تواند از مسیر کشف جرم در مبارزه با پولشویی مثمر ثمر و مفید باشد.
-
عوامل موثر در جرم یابی سرقت منزل (مطالعه موردی استان بوشهر)
فریبا شایگان، ، امیرحسین خواجه زاده*
فصلنامه پژوهش های اطلاعاتی و جنایی، پاییز 1402 -
علل گسترش مواد مخدر متاثر از تهدیدات نرم دشمن
کمال نوجوان*،
پژوهشنامه مواد مخدر، زمستان 1399