تحلیل سیاست ترویج زایمان طبیعی در ایران
طی سال های اخیر، یکی از مهم ترین سیاست های اصلی کاهش سزارین، ترویج زایمان طبیعی بوده که یکی از هفت برنامه ی طرح تحول نظام سلامت است. از آن جایی که این سیاست به لحاظ محتوا و بعد، تا حدودی متمایز از سایر سیاست ها در این زمینه است، تحلیل و بررسی بیشتر آن ضروری می نماید.
مطالعه ی حاضر بر پایه ی چارچوب مفهومی مثلث سیاست گذاری والت و گیلسون انجام شد. این مدل، چهار بخش کلی محتوا، زمینه، ذی نفعان و فرآیند سیاست گذاری را پوشش می دهد. داده های مورد نیاز از طریق مصاحبه با کارشناسان و مسیولین مامایی وزارت بهداشت و متولیان طرح تحول سلامت، بحث های گروهی متمرکز با گروه های مختلف و بررسی اسناد وزارتی و اطلاعات بیمارستانی جمع آوری گردید.
یافته های مطالعه براساس زمینه ی سیاست، محتوای سیاست، فرآیند سیاست گذاری و نقش آفرینانی که سهم به سزایی در طراحی و پیاده سازی این سیاست داشتند، طبقه بندی گردید.
سیاست ترویج زایمان طبیعی، مورد حمایت اکثر مسیولین سیاسی و بهداشتی کشور بوده و در راستای کاهش میزان سزارین، عملکرد قابل قبولی داشته است. در راستای سیاست های جمعیتی و پیشگیری از عوارض سزارین، حمایت و ادامه ی این سیاست می تواند نتایج خوبی در سلامت مادران و نوزادان و همچنین تحقق سیاست های جمعیتی داشته باشد.
-
ارزشیابی اثرات هوش فرهنگی در پرستاری: یک مطالعه مروری یکپارچه
مجید براتی پور، مقصود اسکندری، *
نشریه پرستاری و مامایی ارومیه، تیر 1399 -
پریشانی اخلاقی در پرستاران بخش های مراقبت ویژه بر اساس پژوهشی مروری و یکپارچه
مقصود اسکندری، سمانه علی زاده*
فصلنامه آموزش و اخلاق در پرستاری، بهار و تابستان 1399