تبیین جامعه شناختی رابطه عملکرد پلیس جامعه محور و احساس امنیت

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف و زمینه

احساس امنیت، امری جامعه شناختی و نوعی الزام اجتماعی است که از عاملیت فردی عبور کرده و به مثابه عنصری ساختاری و جمعی عمل می کند. احساس امنیت/ناامنی، گرچه در نوع فردی رخ می دهد، اما بازتابی از نیروهای جمعی یا بازنمایی کننده مسایل محیطی و اجتماعی است و بر همین اساس با ساختار، زمینه های اجتماعی، نهادهای و سازمان های نظام اجتماعی به ویژه عملکرد نهاد انتظامی (پلیس و...) ارتباط می یابد. به طور کلی هدف از تحقیق حاضر، بررسی و تبیین تاثیر عملکرد پلیس جامعه محور بر احساس امنیت شهروندان است.

روش تحقیق:

 روش پژوهش حاضر پیمایش، به لحاظ هدف کاربردی و از نظر سطح تعمیم، به صورت پهنانگر اجرا شده است. جهت حصول اطمینان از اعتبار پرسشنامه، از اعتبار محتوایی و اعتبار ساختاری با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی و برای سنجش پایایی مقیاس ها، از ضریب الفای کرونباخ استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش، شهروندان ساکن در شرق استان تهران در گروه سنی 15-64 سال و تعداد نمونه 384 نفر بوده و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب گردیده است.

یافته ها و نتیجه گیری

نتایج حاصل از شاخص های آماری، گویای این است که در مجموع، میزان احساس امنیت جمعیت مورد مطالعه در حد متوسط می باشد. نتایج آزمون پیرسون نشان می دهد که بین مولفه های عملکرد پلیس جامعه محور (مشارکت محوری، اعتمادسازی، حمایت از اقشار آسیب پذیر، پایبندی به ارزش های اخلاقی و حرفه ای، رضایت اجتماعی از عملکرد پلیس، پیشگیری از جرم، عملکرد پلیس در برخورد با جرم، ترس از جرم، آموزش همگانی و رعایت حقوق شهروندی) و احساس امنیت شهروندان، رابطه معناداری وجود دارد و نتایج تحلیل رگرسیونی و تحلیل مسیر نشان میدهد که 56 درصد از واریانس متغیر احساس امنیت اجتماعی تبیین گردیده و با توجه به معنادار بودن آماره فیشر می توان گفت که مجموع متغیرهای مستقل مذکور دارای ضریب تاثیر معنی دار در مدل مسیر بوده اند.

زبان:
فارسی
صفحات:
215 تا 242
لینک کوتاه:
magiran.com/p2212106 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!