گزارش یک مورد توده لگنی با تشخیص نهایی طحال فرعی خود به خود کاشته شده در بیماری با سابقه اسپلنکتومی
طحال یک ارگان ایمونولوژیک و دارای نقش حیاتی در جلوگیری از عفونت میکروارگانسیم های کپسول دار است. این نقش ایمونولوژیک، وجود طحال های فرعی بعد از اسپلنکتومی را دارای اهمیت حیاتی می کند. از طرفی طحال های فرعی را باید همواره در تشخیص افتراقی توده های شکمی و لگنی مدنظر قرار داد. در این مطالعه، یک مورد نادر توده لگنی با تشخیص نهایی طحال فرعی خودبه خود کاشته شده در سروز مزوی رکتوم گزارش می شود.
بیمار خانمی 32 ساله نولی گراوید با سابقه نازایی اولیه و سابقه اسپلنکتومی در زمینه ترومای طحال در دوران کودکی، بدون سابقه بستری به علت عفونت در بیمارستان بود که با نتایج تصویربرداری مبنی بر توده سالید پرعروق لگنی، طی اقدامات انجام شده برای IVF، با احتمال توده لگنی، در بخش انکولوژی جراحی زنان بیمارستان امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران بستری و تحت لاپاراتومی قرار گرفت که نتیجه پاتولوژی فروزن سکشن، طحال فرعی گزارش شد.
توده های لگنی و شکمی (با تومور مارکرهای نرمال)، به ویژه در بیماران با سابقه تروما و اسپلنکتومی باید در تشخیص افتراقی با طحال های فرعی باشند و با ارزیابی های دقیق با اسکن هسته ای و یا لاپاراسکوپی مورد تایید واقع شوند تا با رزکسیون تصادفی این توده ها، ایمنی بیمار در معرض خطر قرار نگیرد.