بازنگری برنامه آموزشی دوره علوم پایه مقطع دکترای حرفه ای پزشکی عمومی در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
ادغام به عنوان یک استراتژی مهم در آموزش پزشکی پذیرفته شده است. پیامد نهایی این فرآیند منوط به نحوه سازماندهی موضوعات مختلف در کنار یکدیگر میباشد. تلفیق موضوعات درسی (حوزه های محتوایی) که اغلب به صورت مجزا از یکدیگر در برنامه های آموزشی گنجانده میشود با هدف ارتباط دادن و در هم آمیختن محتوای برنامه درسی به منظور انسجام تجارب یادگیری فراگیران از جمله رسالتهای بازنگری آموزش پزشکی محسوب میگردد.
این پژوهش کاربردی و از نوع مطالعات مقطعی (Sectional-Cross) است. جامعه آماری آن شامل 602 دانشجوی مرحله علوم پایه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد میباشد. با عنایت به نمونه گیری به روش سرشماری، دانشجویان ورودی نیمسال دوم سال تحصیلی 1396 شامل 150 نفر که در برنامه آموزشی ریفورم شده در قالب کورس شرکت داشته اند و دانشجویان ورودی نیمسال دوم سال تحصیلی 1395 شامل 130 نفر که در برنامه آموزشی متداول و به شیوه ترمی حضور داشته اند از نظر پیامدهای یادگیری و تعداد دانشجویان آسیبپذیر مورد مقایسه قرار گرفتند. فرضیه های پژوهش با استفاده از آزمونهای t مستقل و کای دو با استفاده از SPSS بررسی شد.
یافته ها حاکی از آن بود که با 95 درصد اطمینان یادگیری دانشجویانی که در برنامه آموزشی ریفورم شده در قالب کورس شرکت داشتند بیشتر از دانشجویانی است که در برنامه آموزشی متداول به صورت ترمی حضور داشته اند. میانگین پیامدهای یادگیری به ترتیب برای گروه برنامه آموزشی متداول به شیوه ترمی و برنامه آموزشی ریفورم شده در قالب کورس و 14/10±2/62 ،تشریح علوم موضوع برای 16/76±2/80 و 14/30±3/28 از است عبارت موضوع برای 15/44±2/85 و 14/35±3/13 و فیزیولوژی موضوع برای 15/13±2/93 بیوشیمی که طی تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده به دست آمده است. ؛ با این حال، تفاوت معناداری در تعداد دانشجویان آسیب پذیر در دو گروه مورد مطالعه مشاهده نشد.
بازنگری مرحله علوم پایه برنامه آموزشی مقطع دکترای حرفه ای پزشکی عمومی در دانشکده پزشکی و استفاده از برنامه آموزشی در قالب کورس در آموزش پزشکی میتواند موجب ارتقای پیشرفت تحصیلی دانشجویان گردد.
-
قصه گویی دیجیتال: فناوری اثربخش در آموزش علوم پزشکی
مرجان نورشادی، مهری یاوری*، حمیدرضا بهنام وشانی، نازنین شماعیان رضوی، حسن قوامی،
نشریه افق توسعه آموزش پزشکی، پاییز 1403 -
Prooxidant-antioxidant balance in relapsing-remitting multiple sclerosis patients
Samaneh Sabouri, Darioush Hamidi Alamdari*, Sanaz Salaramoli, Seyyed Isaac Hashemy
Medical Laboratory Journal, Jul-Aug 2023 -
ارزیابی miR-1 به عنوان یک بیومارکر بالقوه در سرطان کولورکتال
الهه پیرزاده، سید حمید آقایی بختیاری، ندا یعقوبی، علی محمودی، لیدا جراحی، عباس عبداللهی، ، سید مهدی حسنیان، فرناز زاهدی اول*
مجله بین المللی علوم آزمایشگاهی، -
Shadow of COVID-19 on the Education of Hearing-Impaired Children
Faeze Jahangir Feizabadi*,
Function and Disability Journal, Winter 2020