اختلالات اسکلتی عضلانی و تعیین عوامل تاثیرگذار بر آن در زنان خانه دار استان یزد به روش REBA

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

امروزه یکی از مهم ترین موضوع های سلامت شغلی اختلالات اسکلتی- عضلانی می باشد که تقریبا در تمام مشاغل شیوع بالایی دارد. این پژوهش با هدف بررسی اختلالات اسکلتی- عضلانی و عوامل مرتبط با آن در زنان خانه دار استان یزد انجام شد.

مواد و روش ها

این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1398 روی 396 نفر از زنان خانه دار استان یزد انجام گرفت. اطلاعات با تکمیل پرسشنامه نوردیک، به صورت حضوری توسط نمونه انتخاب شده جمع آوری گردید. شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی و ارزیابی ارگونومیکی وضعیت کاری به ترتیب با استفاده از این پرسشنامه و روش REBA انجام گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های استقلال و آنالیز واریانس در نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده گردید.

یافته ها

بیشترین شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در زنان خانه دار مربوط به نواحی کمر، زانو و گردن می باشد که به ترتیب 67، 53 و 43 درصد از نمونه ها با این اختلالات مواجه بودند. با افزایش تعداد فرزند، کاهش رفاه و میزان استفاده از وسایل کمکی در خانه شیوع اختلالات در بعضی نواحی بدن افزایش یافت. اختلالات اسکلتی- عضلانی علاوه بر موارد بالا روی ساق و مچ پا نیز تاثیرگذار بوده است.

نتیجه گیری

نتایج نشان داد شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در جامعه مورد مطالعه بالا است. سن، سن ازدواج، قد، وزن، تعداد بارداری و فرزند، تحصیلات، وضعیت رفاه و سکونت، نرمش های روزانه، وسایل مورد استفاده، آسانسور و راه پله در بروز این اختلالات نقش دارند. با توجه به گستردگی جامعه زنان خانه دار، توصیه می شود مطالعات گسترده تری در زمینه این اختلالات در این گروه انجام شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
40 تا 47
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2226729 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)