تاثیر استقلال قاضی بر تحقق عدالت اجتماعی و حقوق شهروندی
در راستای تحقق آرمان های سیاسی یک جامعه که در قوانین اساسی آن منعکس می شود استقلال قضات و قوه قضاییه نقشی اساسی ایفا می کنند، در راستای تحقق این آرمان ها عدالت اجتماعی و حقوق شهروندی به عنوان مطالبات جوامع نمایان می شود.
مواد و روش ها:
این تحقیق از نوع نظری بوده و روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی میباشد. روش جمعآوری اطلاعات بصورت کتابخانهای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافته ها:
از الزامات مقتضی برای تحقق استقلال قضایی می توان به قواعد و قوانینی اشاره کرد که با بی طرفی و عدالت جامعه را در مسیر حرکت خود به سمت این آرمان ها هدایت می کند. بنابراین الزامی است که در این جامعه حاکمیت قانون برقرار باشد و قوه قضاییه مستقل، نسبت به خارج شدن از طریق عدالت در جامعه حساس باشد. این پژوهش با شرح و تحلیل این مفاهیم و با نگاه تطبیقی، اهمیت وجود قوه قضاییه مستقل در تحقق عدالت اجتماعی و حقوق شهروندی را مشخص کرده و بررسی می کند که چرا حاکمیت قانون شرطی ضروری برای وجود قوه قضاییه ای مستقل است.
ملاحظات اخلاقی:
در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
نتیجه گیری:
ابزارهایی که یک قوه قضاییه مستقل در دست دارد می تواند به نوعی تضمین کننده حقوق اجتماعی و بشری شهروندان باشد و وجود فلسفه حاکمیت قانون در این نظام حقوقی مقدمه این امر است. جامعه ای که حاکمیت قانون ندارد از نظام حقوقی در معنای حقیقی کلمه برخوردار نیست.