ارزیابی علایم بالینی و یافته های توموگرافی کامپیوتری بیماری کروناویروس (کووید19) و سندروم حاد تنفسی خاورمیانه (مرس): مقاله مروری

پیام:
نوع مقاله:
مقاله مروری (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

کروناویروس سندروم حاد تنفسی یک بتاکروناویروس با یک رشته RNA است که باعث بروز بیماری کروناویروس 2019  می شود. این ویروس باعث پدید آمدن یک همه گیری در سطح جهان شده است. این ویروس تازه پدید آمده مسیول بروز پنومونیای حاد و سندروم اختلال حاد تنفسی است. سندروم تنفسی خاورمیانه یک گونه دیگری از کروناویروس است که منشا آن از عربستان است و باعث یک اپیدمی منطقه ای شده است. با وجود برخی شباهت های موجود بین کووید19 و سایر بیماری های ناشی از کروناویروس، هم چنان بعضی از یافته های سی تی اسکن و بالینی آن ناشناخته باقی مانده است. هدف این مطالعه بررسی تفاوت های بیماری کووید19 و مرس در مراحل مختلف بیماری از نظر جنبه های بالینی و سی تی اسکن است.

روش بررسی

برای انجام این مطالعه مروری و به منظور شناسایی مقالات مرتبط، در بین پایگاه های داده پابمد، گوگل اسکلار، اسکوپوس و Web of Science با کلید واژه های " COVID-19"، " MERS-CoV"، " Computed Tomography" و " Chest findings" جست و جو کردیم و 30 مقاله یافت شد. از این تعداد مقالاتی که به زبانی به غیر از انگلیسی نگارش شده بود و مقالات مرتبط به سارس را جدا کردیم و در نهایت 21 مقاله باقی ماند.

یافته ها: 

در اولین نگاه، کووید19 نسبت به مرس از میزان مرگ بسیار پایین تری برخوردار است. میزان مرگ در کرونا 3/2 درصد و در مرس 4/24 درصد است. شایع ترین علایم رادیولوژیک یافت شده در کووید19 و مرس عبارتند از: کدورت شیشه مات (GGO)، قوام یافتگی ریه (Consolidation) و GGO پوشانیده شده با قوام یافتگی ریه (Consolidation). تب، سرفه، سردرد و گلودرد نیز شایع ترین علایم بالینی این دو بیماری بوده اند و در رده های بعد تنگی نفس و ARDS در بیماران با علایم شدید بیماری دیده می شود.

نتیجه گیری:

 هیچ گونه تفاوت آماری معنی داری در میانگین تعداد یافته های سی تی اسکن قفسه سینه بین بیماران کووید19 و مرس به جز در پلورال افیوژن یافت نشده و سایر یافته ها از جمله کدورت شیشه مات و نمای سنگ فرشی و سندروم زجر حاد تنفسی بین دو بیماری یکسان بوده است.

زبان:
فارسی
صفحات:
881 تا 892
لینک کوتاه:
magiran.com/p2249875 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!