رابطه سبک زندگی مرزنشینان با ارتکاب جرم شهروندان مطالعه موردی: شهرستان مرزی بانه

پیام:
نوع مقاله:
مطالعه موردی (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

بی شک پیشگیری از جرایم شهروندان به علل متعدد از دغدغه ها و دلمشغولی مجریان قانون است. لذا، همواره مقوله پیشگیری از جرم در سیاست جنایی بسیاری از جوامع از جمله در ج.ا.ایران مدنظر است. این حساسیت بدین دلیل است که سبک نامطلوب زندگی یکی از موثرترین عوامل ارتکاب جرم در جامعه است. بنابراین، پژوهش حاضر به بررسی رابطه سبک زندگی مرزنشینی با ارتکاب جرم شهروندان در مناطق مرزی پرداخته است.

روش تحقیق: 

پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی است که با روش میدانی با استفاده از ابزار پرسشنامه محقق ساخته انجام گرفت. جامعه آماری شامل شهروندان بانه با جمعیت 123218 نفر است که 432 نفر از طریق فرمول کوکران و به شیوه خوشه ای چند مرحله ای بعنوان حجم نمونه انتخاب شد. روایی تحقیق از طریق خبرگان و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ (0/7) محاسبه شد و داده های حاصله با کمک نرم افزار spss مورد تحلیل قرار گرفت.

یافته ها

داده های حاصله حاکیست که مقدار (00/0=sig ، 204/104=F) برای سبک زندگی در سطح معناداری 00/0، چون کوچکتر از 05/0 است، بنابراین با احتمال 95 درصد معنادار است. بنابراین، ضمن تایید تمامی فرضیه ها، یافته ها نشان می دهد سبک زندگی مرزنشینی در کاهش و یا افزایش ارتکاب جرم شهروندان مناطق مرزی تاثیر مستقیم دارد. نتابج: نتایج نشان داد که میزان ارتکاب جرم مرزنشینان در حد نسبتا بالایی بستگی به متغیرهای مستقل دارد. بنابراین، میتوان گفت که بین سبک زندگی مرزنشینی و ارتکاب جرم مرزنشینان رابطه مستقیم و معنی دار وجود دارد.

زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 28
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2254905 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)