مطالعه ی تطبیقی نقوش سفال مینایی در مراکز سفالگری کاشان و ری در سده های ششم و هفتم هجری قمری براساس نمونه های موزه ی متروپولیتن

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:

در سده های ششم و هفتم ه.ق، سفالینه های مینایی به پیشرفت چشمگیری رسید. سفالگران ایرانی برای زنده نگه داشتن فرهنگ گذشته ی خود از برخی نقش مایه های پیش از اسلام استفاده می کردند. کاشان و ری از مهم ترین مراکز ساخت سفالینه های مینایی با  نقش و سبکی منحصربه فرد است. علیرغم وجوه اشتراک و افتراق میان نقوش و میزان استفاده از مضامین مشابه سفال های مینایی با مرکز تولیدی آنها و تاکید پژوهشگران بر این مورد، تاکنون پژوهش مستقلی صورت نگرفته است. برهمین اساس، با بررسی نقوش، ترکیب بندی و یافتن ارتباط نقوش سفالینه های مینایی کاشان و ری با مراکز تولید آنها، این سوالات قابل طرح است: چه ارتباطی میان نقوش سفالینه های مینایی کاشان و ری وجود دارد؟ نقوش سفالینه های مینایی کاشان و ری چه ارتباطی با مرکز تولیدی خود دارند؟ در همین راستا، پژوهش حاضر به دلیل محدودیت های موجود ازطرف موزه های داخلی درخصوص دراختیارگذاشتن یا تصویربرداری از ظروف مینایی، پانزده نمونه از موزه ی متروپولیتن به دلیل تنوع و وضوح تصاویر انتخاب شدند. روش یافته اندوزی از منابع کتابخانه ای و موزه ای به صورت تاریخی، تحلیلی و تطبیقی است. مطالعات انجام گرفته حاکی از  شباهت نقوش سفالینه های کاشان و ری از لحاظ نقوش و ارتباط مراکز تولیدی آنها با یکدیگر است.

زبان:
فارسی
صفحات:
143 تا 158
لینک کوتاه:
magiran.com/p2270024 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!