نقش نانومیسل خوراکی کورکومین بر تخفیف شدت اختلالات قاعدگی، افسردگی و اضطراب زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

با توجه به شیوع فزاینده سندرم تخمدان پلی کیستیک در زنان جوان و عوارض رژیم های دارویی موجود، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و بالینی کپسول خوراکی نانوکورکومین با رویکرد به بهبود کیفیت زندگی زنان انجام شد.

روش کار

این مطالعه مداخله ای مقطعی برچسب باز از فرورردین ماه سال 1397 الی شهریور ماه سال 1398 بر روی 20 نفر از بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک در تهران انجام شد. افراد 80 میلی گرم کپسول نانوکورکومین را به صورت یک روز در میان به مدت 90 روز دریافت کردند. شاخص های کمی استرس اکسیداتیو مشتمل بر سطح سرمی مالون دی آلدیید، کاتالاز و سوپر اکساید دسموتاز در شروع و پایان مطالعه و شاخص های کیفیت زندگی بیماران به صورت ماهیانه بررسی گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 24)و آزمون های تی زوجی و یو من ویتنی انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

یافته ها

مصرف 3 ماهه نانوکورکومین باعث بهبود برخی از علایم بالینی از جمله شدت درد دوران قاعدگی (003/0=p)، اضطراب و افسردگی (007/0=p) و هیرسوتیسم (0001/0>p) گردید، اما بین مصرف نانوکورکومین و کاهش سطح خونی شاخص های استرس اکسیداتیو و سایر شاخص های مرتبط با کیفیت زندگی بیماران با دوز 80 میلی گرم یک روز در میان و به مدت سه ماه ارتباط معناداری مشاهده نشد (05/0<p).

نتیجه گیری

اگرچه مصرف داروی نانوکورکومین باعث بهبود برخی علایم بالینی بیماری تخمدان پلی کیستیک شد و چشم انداز جدیدی برای مطالعات آتی گشود، ولی با رژیم درمانی فعلی، تاثیر آنتی اکسیدانی مشاهده نشد. با توجه به حجم کم نمونه و محدودیت زمانی در این مطالعه پایلوت، تکرار یافته ها در مطالعات وسیع تر و طولانی تر ضرورت دارد.

زبان:
فارسی
صفحات:
55 تا 66
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2274148