ارایه الگوی مدیریت عملکرد منابع انسانی بخش دولتی براساس الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت (مورد مطالعه: دیوان محاسبات کل کشور)
پژوهش حاضر با هدف طراحی و تبیین الگوی مدیریت عملکرد منابع انسانی مبتنی بر الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت در دیوان محاسبات کشور انجام گرفت.
روش پژوهش آمیخته از نوع اکتشافی است. جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان دانشگاهی و سازمانی بودند که با استفاده از روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند و کفایت داده هاو اصل اشباع در مجموع با 20 نفر مصاحبه گردید. همچنین در بخش کمی، شامل تمامی کارکنان رسمی و پیمانی دیوان محاسبات کشور به تعداد 2287 نفر، بوده که حجم نمونه با استفاده از «فرمول کوکران» 290 نفر برآورد میشد و برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری تصادفی استفاده گردید. برای گردآوری داده ها در بخش کیفی، از مصاحبه نیمه ساختار یافته و در بخش کمی، از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده های کیفی، با شیوه کدگذاری نظری با رویکرد نظریه داده بنیاد و بخش کمی، از روش های آمار توصیفی استنباطی استفاده شد که در تمام مراحل از نرم افزارهای Lisrel-V9.2 و Spss-V22، MAXQDA کمک گرفته شد.
در نهایت بر اساس ابعاد شناسایی شده، عوامل مداخلهگر، و راهبردهای مدیریت عملکرد منابع انسانی مبتنی بر الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت مربوط بر اساس نظریه داده بنیاد ارایه شد که با استفاده از روش اعتبار سنجی مورد تایید قرار گرفت.
نتایج حاصل از یافته های این پژوهش نشان داد که پدیده محوری مدیریت عملکرد منابع انسانی مبتنی بر الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت شامل 10 مولفه (فرهنگ و ارزشهای مشترک، ساختار، انگیزش، شایستگیهای منابع انسانی، مدیریت، برنامه ریزی، نظارت و ارزشیابی، آموزش و یادگیری، ارتباطات و پیگیری و بهبود) را در بر می گیرد.
-
الگوی سنجش سرمایه انسانی ملی (مورد مطالعه: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی)
شهره احمدپور، *، عباس طلوعی اشلقی، فریدون رهنمای رود پشتی
مجله مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی، پاییز 1403 -
طراحی مدل کاهش اهمال کاری کارکنان؛ مورد مطالعه: شرکت ملی نفت ایران
رضا فرشیان، فرزین فرحبد*، کرم الله دانشفرد، حمیدرضا رضایی کلیدبری
نشریه مطالعات راهبردی در صنعت نفت و انرژی، زمستان 1403