مقایسه ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی مقیاس رفتاری درد و ابزار مشاهده ای درد در مراقبت ویژه در بیماران تروما به سر
هدف:
بررسی درد بیماران بدحال، به خصوص اینتوبه و ترومای سر به علت عدم امکان استفاده از مقیاس های کلامی درد و تغییر پاسخ های غیر کلامی به علت نوع صدمه نیاز به بررسی دقیق دارد. هدف مطالعه مقایسه ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی دو مقیاس رفتاری درد (Behavioral Pain Scale, BPS) و ابزار مشاهده ای درد در مراقبت ویژه (Critical-Care Pain Observation Tool, CPOT) در بیماران تروما به سر بود.
مطالعه روان سنجی (روش شناسی) بر 60 بیمار اینتوبه تروما به سر در بیمارستان شهید رهنمون یزد در سال 98-1397 انجام شد. سنجش درد با مقیاس های BPS و CPOT توسط دو ارزیاب، به طور مستقل و هم زمان در دو پروسیجر دردناک و غیر دردناک انجام شد. سپس روایی همگرا و افتراقی، پایایی ارزیابان، ثبات، همسانی درونی، حساسیت و قابلیت به کارگیری مقایسه شدند.
بر اساس 2160 ارزیابی؛ در روایی همگرا هم بستگی قوی مشاهده شد (7/0r<). روایی افتراقی، نمرات BPS و CPOT در پروسیجر دردناک از بدون درد به طور معناداری بالاتر بود. ضریب آلفای کرونباخ دو مقیاس به ترتیب 722/0 و 865/0 گزارش شد. پایایی ثبات دو ابزار در تمام ارزیابی ها بیش تر از 7/0 و معنی دار بود. حساسیت و قابلیت به کارگیری برای BPS؛ 8/0 و 75% و CPOT؛ 7/0 و 55% تایید شد. ضریب هم بستگی درون طبقه ای نمرات بالای 9/0 برای پایایی ارزیابان نشان داد.
استفاده از دو ابزار BPS و CPOT برای اندازه گیری درد در بیماران اینتوبه تروما به سر روایی، پایایی و حساسیت لازم را دارد. هر چند BPS از نظر پرستاران قابلیت به کارگیری آسان تری داشت.
-
The impact of lean six sigma program on the performance standards of pre-hospital emergency: A semi-experimental study
Ehsan Koshki, Mohammad Zarezadeh, *
Preventive Care in Nursing & Midwifery Journal, Summer 2024 -
تاثیر دوره های آموزشی آنلاین مهارت های زندگی بر تاب آوری، منبع کنترل، سلامت عمومی و عملکرد تحصیلی دانشجویان علوم پزشکی
مجله آینده آموزش پزشکی،