اثربخشی برنامه آموزشی کاربردی خانواده محور بر مهارت محاسبات دانش آموزان آهسته گام با نشانگان داون
با توجه به اینکه، ریاضی برای دانش آموزان آهسته گام باید منطبق بر واقعیت های جامعه باشد، مهارت محاسبات کاربردی می تواند مفاهیمی را شامل شود که دانش آموز به صورت عینی و مستقیم با آنها در جامعه برخورد دارد و نیازهای اورا به عنوان یک شهروند مدنظر قرار می دهد. هدف پژوهش حاضر اثربخشی برنامه آموزشی کاربردی خانواده محور بر مهارت محاسبات کودکان آهسته گام با نشانگان داون است.
روش پژوهش:
پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود. 30 دانش آموز دبستانی آهسته گام با نشانگان داون مشغول تحصیل در مدارس استثنایی شهر تهران به روش نمونه گیری در دسترس گزینش شده و به شکل تصادفی به دو گروه آزمایش و گواه تقسیم شدند. گروه آزمایش در 11 جلسه 45 دقیقه ای بسته برنامه آموزشی کاربردی خانواده محور محقق ساخته (1396) جهت بهبود مهارت محاسبات شرکت کردند. هر دو گروه در مراحل پیش آزمون – پس آزمون با استفاده از مقیاس محاسبات کی مت (1976) مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس تک متغیری استفاده شده است.
یافته ها نشان می دهد که برنامه آموزشی کاربردی خانواده محور منجر به افزایش میانگین نمرات مهارت محاسبات شرکت کنندگان گروه آزمایش نسبت به گروه گواه شده است (001/0<P).
نتایج پژوهش حاضر نشان داد که برنامه آموزشی کاربردی خانواده محور روش موثری برای بهبود مهارت محاسبات دانش آموزان آهسته گام با نشانگان داون است.
-
مطالعه تحلیلی اثربخشی برنامه فرزندپروری مثبت تریپل- پی بر مهارت های روان شناختی مادران دارای کودکان با اختلالات روان شناختی: مطالعه مروری نظام مند
*، شیرین مجاور، متیو سندرز، الینا موراوسکا
نشریه توانمندسازی کودکان استثنایی، زمستان 1403 -
نقش میانجی احساس حقارت و نشخوار خودانتقادی در رابطه شرم از تصویر بدنی و اضطراب اجتماعی در نوجوانان دختر
سیده فاطمه بهبودی، سینا شاویسی، *
نشریه رویش روان شناسی، دی 1403 -
رابطه رضامندی زوجیت والدین مبتلا به آسیب های جسمی-حرکتی با سلامت روان و خلاقیت فرزندان آنان
علی همت محمودنژاد*، ،
نشریه توانمندسازی کودکان استثنایی، تابستان 1403