پیش بینی عملکرد خانواده براساس بهزیستی روانشناختی و آمادگی به اعتیاد به شبکه های اجتماعی
فضای مجازی، دنیایی را به تصویر میکشد که از تخیلات برخاستهاند؛ بااینحال برای بسیاری از مردم فضای مجازی بخشی از زندگی روزمره شده است، به طوری که بهزیستی روان شناختی و عملکرد خانوادگی شان را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف پژوهش حاضر پیش بینی عملکرد خانواده براساس بهزیستی روان شناختی و آمادگی به اعتیاد به شبکه های اجتماعی میان کاربران دانشجو بود.
روش پژوهش:
روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری این پژوهش شامل تمام دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در سال تحصیلی 97-1396 بود که به روش نمونه برداری خوشه ای چندمرحله ای تعداد 200 نفر از میان آن ها انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس جو عاطفی خانواده؛ مقیاس بهزیستی روانشناختی ریف- نسخه کوتاه؛ پرسشنامه اعتیاد به شبکه های اجتماعی بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون همزمان استفاده شد.
نتایج پژوهش حاضر نشان دادند ابعاد عملکرد خانواده با بهزیستی روان شناختی ارتباط داشته است. ابعاد عملکرد خانواده با آمادگی به اعتیاد به شبکه های اجتماعی ارتباط داشته است.
پیشنهاد می شود با آموزش خانواده و والدین برای خانواده های دارای کودکان و نوجوانان سنین پایین تر می توان علاوه بر پیشگیری، سطح عملکرد خانواده و متعاقبا بهزیستی کودکان، نوجوانان و بزرگسالان جوان را افزایش داد.