رابطه سبکهای دلبستگی با خرسندی و رضایت زناشویی در دانشجویان زن متاهل
شناسایی سبک دلبستگی افراد در ازدواج و سوق دادن آن به سبک دلبستگی ایمن، و توجه بیشتر به شادکامی افراد و شناساندن راه های رسیدن به خرسندی، نشاط بیشتر به زندگی زناشویی زوجین را سبب می شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه سبکهای دلبستگی با خرسندی و رضایت زناشویی در دانشجویان زن متاهل بود.
روش پژوهش:
روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان زن متاهل دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در سال تحصیلی 97 _ 1396 بودند. نمونه آماری براساس فرمول کوکران و با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس به تعداد 200 نفر انتخاب شد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه سبکهای دلبستگی بزرگسالان هازن و شیور (1987)؛ پرسشنامه خرسندی زناشویی ازرین، ناستر و جونز (1973) و پرسشنامه رضایت زناشویی اولسون (1998) بود.
برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون همبستگی و تحلیل رگرسیون استفاده شد. یافته ها نشان دادند که بین دلبستگی ایمن همبستگی و رضایت مندی زناشویی رابطه مستقیم و معنادار وجود دارد. همچنین بین سبکهای دلبستگی نوع اجتنابی با خرسندی زناشویی، نوع ایمن با رضایت زناشویی و نوع اجتنابی با رضایت زناشویی رابطه معنی داری منفی وجود دارد (05/0 < P).
با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت، با افزایش سبک دلبستگی ایمن، خرسندی زناشویی نیز افزایش می یابد. و با افزایش سبک دلبستگی ناایمن- اجتنابی، اضطرابی رضایت زناشویی کاهش می یابد. از این رو پیشنهاد می شود، با برگزاری کارگاه های آموزشی از جانب مسیولین حوزه بهداشت و سلامت روان از یک سو و برنامه های آموزشی مرتبط به خانواده ها در مورد نحوه رفتار با کودک و فرزندپروری از سوی دیگر، از بروز و نارضایتی زناشویی در آینده پیشگیری به عمل آید.