مقایسه ساختار الکترونی و مغناطیسی ابرشبکه A/B نسبت به تغییر لایه های اتمی تشکیل دهنده آن (A=LaMnO3, LaTiO3 & B=SrTiO3, SrMnO3)

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

در این تحقیق محاسبات ابتدا به ساکن ساختار الکترونی و مغناطیسی ابرشبکه های LaMnO3/SrTiO3، LaMnO3/SrMnO3 و LaTiO3/SrTiO3 با تقریب LDA+U و با استفاده از روش شبه پتانسیل فوق نرم بر پایه نظریه تابعی چگالی انجام شده است. بسته محاسباتی مورد استفاده در این تحقیق Pwscf است که برای بررسی ساختار الکترونی مناسب تر است. استفاده از تقریب LDA+U در دستگاه های همبسته قوی منوط به داشتن مقدار پارامتر هابارد است. با استفاده از روش پاسخ خطی مقدار پارامتر هابارد برای اتم منگنز eV 5/3 و برای اتم تیتانیوم eV 5 بدست آمده است که در توافق خوبی با نتایج تجربی است. برای ساخت ابرشبکه های LaMnO3/SrTiO3، LaMnO3/SrMnO3 و LaTiO3/SrTiO3 از زیرلایه SrTiO3 استفاده شده است. محاسبات چگالی حالات، فاز فرومغناطیس و نیم فلز را برای ترکیب بلوری LaMnO3، فاز پارامغناطیس و عایق برای ترکیب SrTiO3 و فاز پاد فرومغناطیس نوع G و عایق را برای ترکیب های بلوری SrMnO3 و LaTiO3 نشان می دهد. با محاسبه چگالی حالات جزیی ترکیب های بلوری اولیه و محاسبه چگالی حالات ابرشبکه ها دیده شد که با وجود شباهت ساختاری ترکیب های بلوری LaMnO3، SrTiO3، SrMnO3 و LaTiO3 اما با قرار دادن لایه های اتمی آن ها به صورت متناوب، در فصل مشترک لایه های اتمی در ابرشبکه ها از نظر ساختار الکترونی، خواص مغناطیسی و الکتریکی نسبت به حالت های بلوری تشکیل دهنده آن ها تفاوت های چشمگیری از خود نشان می دهند. پیش بینی پیکربندی مغناطیسی ابرشبکه ها، انرژی برهمکنش تبادلی بین نزدیک ترین همسایه ها محاسبه شده است. انرژی تبادلی بین اتم های Mn-Mn، از مرتبه eV 3- 10×01/4-، بین اتم های Ti-Mn از مرتبه eV 3- 10×01/2- و همچنین انرژی برهمکنش تبادلی بین اتم های Ti-Mn از مرتبه eV 3- 10×10/3- در فصل مشترک لایه ها و منفی بدست آمد که نتایج محاسبات انرژی برهمکنش تبادلی نشان می دهد که پیکربندی ناشی از اتم های فصل مشترک لایه ها در ابرشبکه ها فرومغناطیس است که نتیجه گذار الکترون در لایه های فصل مشترک است که سبب بهینه سازی پیکربندی در فصل مشترک ابرشبکه ها می گردد.

زبان:
فارسی
صفحات:
117 تا 125
لینک کوتاه:
magiran.com/p2282420 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!