بررسی عوامل فردی و سازمانی مرتبط با نشاط اجتماعی زنان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال 1398
شادی و نشاط از مهم ترین و موثرترین مولفه های تاثیرگذار در روند زندگی انسان است و بدون آن زمینه فعالیت، خلاقیت، ابتکار، اختراع و زندگی سالم ایجاد نمی شود. شادی ابزار ارزشمندی برای اصلاح شخصیت و عملکرد شغلی کارکنان محسوب می شود؛ به طوری که افراد شاد در محیط کار بیشتر موفق هستند. با توجه به اینکه ایجاد نشاط اجتماعی، اولویت اول استان خراسان جنوبی برای مداخله جامع می باشد؛ هدف از این مطالعه، بررسی عوامل فردی و سازمانی مرتبط با نشاط اجتماعی زنان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بود.
این مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی، بر روی 214 زن شاغل در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک در سال 1398 انجام شد. برای جمع آوری داده ها به منظور سنجش نشاط اجتماعی، از پرسشنامه استاندارد 29سوالی شادکامی آکسفورد استفاده گردید.
میانگین نمره شادکامی زنان 12/32±55/73 بود و اکثریت افراد مورد مطالعه از وضعیت شادی متوسطی برخوردار بودند (60/3%). ضمنا اکثریت افراد، سابقه شرکت در کلاس های شادی را نداشتند (85/6%). همچنین نتایج نشان داد که بین سن، سطح تحصیلات، تاهل، سطح تحصیلات همسر، شغل همسر در زنان مورد مطالعه با شادکامی، رابطه معنی داری وجود نداشت (0/05>P)؛ اما بین شادکامی با درآمد، محل سکونت رابطه معنی داری وجود داشت (0/05<P).
به نظر می رسد وضعیت نشاط اجتماعی زنان کارمند در حد متوسطی می باشد؛ لذا انجام مداخلات آموزشی برای بهبود وضعیت نشاط کارمندان به مسیولین و برنامه ریزان پیشنهاد می شود.
-
The State of Mental Health Literacy among High School Students: A Cross-Sectional Study
Azam Majdi, Ensiyeh Norozi, , Abbas Javadi *
Journal of Health Literacy, Autumn 2024 -
تاثیر مداخله آموزشی مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی بر رفتارهای پیشگیری کننده از لیشمانیوز جلدی در دانش آموزان
مجتبی شادکام کندری، غلامرضا شریف زاده، انسیه نوروزی، فاطمه باقرنژاد*
مجله آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران، تابستان 1403