هژمونی رسانه و پاسخ های کنشی عوام گرایانه به بزهکاری در مدل دموکراتیک سیاست جنایی
اگرچه کارکرد رسانه های جمعی در آموزش افراد جامعه و ارتقاء آگاهی های عمومی انکارناپذیر است، اما خیزش فزاینده ی جرایم در جوامع امروزی و تاثیرپذیری از رسانه های جمعی، منجر به القاء احساس ناامنی در میان شهروندان و تغییرات کیفی بزهکاری شده است. شاخصه ای که متولیان سیاست جنایی مدل دموکراتیک را به اتخاذ تدابیر کنشی عوام گرا با دستاوردهای مقطعی در طراحی راهبردهای پیشگیری از بزهکاری سوق می دهد.
روش شناسی:
نگارنده با روش توصیفی- تحلیلی به تبیین هژمونی رسانه های جمعی و تاثیر این مهم در اتخاذ تدابیر پیشگیرانه ی عوام گرا در قبال بزهکاری پرداخته است.
یافته ها و نتیجه گیری:
رسانه های جمعی در کشورهای تابع مدل دموکراتیک سیاست جنایی می توانند با انعکاس گزینشی اخبار جنایی و به تصویر کشانیدن موقعیت های ماقبل جنایی بزهکاران و بزه دیدگان و سهولت ارتکاب جرم، ناکارآمدی نهادهای کنترل بزهکاری را در اذهان مخاطبین نهادینه ساخته و افکار عمومی را به سمت اتخاذ راهبردکنترل حداکثری، تحدید حقوق و آزادی های فردی و جامعه ی سراسر بین متمایل می سازند. سیطره ی رسانه های جمعی به ویژه در کشورهای غربی، موجب شده است تا بازتاب وقایع مجرمانه منجر به افزایش ترس از جرم، ترس از بزه دیدگی و احساس ناامنی در میان افراد جامعه شود. شاخصه ای که شرایط را برای پیش روی در حقوق و آزادی های شهروندان و بهره مندی از گونه های تدافعی پیشگیری از جرم با تفوق راهبرد پیشگیرانه ی موقعیت مدار جهت دست یابی به نتایج زودبازده و توده گرا در راستای اقناع افکار عمومی محقق سازد.