بررسی همسویی شادکامی، جو اخلاقی و استرس ادراک شده با میزان عزت نفس دانشجویان پرستاری و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی جهرم در سال 1397

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

دانشجویان علوم پزشکی به دلیل رویارویی با عوامل استرس زا و لزوم سازگاری مناسب باید از عزت نفس بالایی برخوردار باشند. ازآنجایی که عزت نفس از عوامل درونی و بیرونی تاثیر می پذیرد این مطالعه با هدف بررسی همسویی شادکامی، جو اخلاقی و استرس ادراک شده با میزان عزت نفس دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جهرم انجام گردید.

 روش بررسی:

 این مطالعه ای همبستگی در نیمسال دوم سال تحصیلی 98-1397 به روش تمام شماری انجام شد و 316 نفر از دانشجویان پرستاری و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی جهرم در آن مشارکت نمودند. ابزار گرداوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه عزت نفس روزنبرگ، پرسشنامه شادکامی آکسفورد، پرسشنامه جو اخلاقی بیمارستان اولسون و مقیاس استرس ادراک شده کوهن بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی، توسط نرم افزار SPSS.v.16 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

یافته ها: 

میانگین و انحراف معیار نمرات عزت نفس (45/4 ± 06/4)، شادکامی (39/12 ± 87/41)، جو اخلاقی بیمارستان (81/13 ± 28/91) و استرس ادراک شده دانشجویان (33/6 ± 39/26) محاسبه شد. بین شادکامی (001/0p <، 431/0=r) و استرس ادراک شده (001/0p <، 427/0-=r) دانشجویان با میزان عزت نفس آن ها همبستگی معناداری مشاهده گردید اما بین جو اخلاقی بیمارستان با میزان عزت نفس دانشجویان ارتباط معناداری مشاهده نشد. نتایج تحلیل رگرسیون خطی چندگانه نیز نشان داد که دو متغیر شادکامی و میزان استرس ادراک شده دانشجویان توانستند 26% از واریانس عزت نفس آن ها را پیش بینی نمایند.

 نتیجه گیری:

 با توجه به وجود رابطه بین شادکامی و میزان استرس ادراک شده با عزت نفس دانشجویان می توان با تدوین برنامه هایی در راستای افزایش شادکامی و کاهش استرس دانشجویان، به حفظ و ارتقای سطح عزت نفس آنان کمک نمود.

زبان:
فارسی
صفحات:
42 تا 51
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2296159 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)