اثر Pheonix Dactylifera Pollen بر بیان ژن های NRF2، SOD2، GPX4 و CAT و پارامترهای اسپرم در مردان بارور و نابارور: کارآزمایی بالینی با گروه شاهد
عدم تعادل بین تولید و پاک سازی گونه های واکنشی اکسیژن (ROS) منجر به استرس اکسیداتیو می گردد که مسیول 30 تا 40 % از ناباروری در مردان است. اثر مثبت DDP بر بهبود پارامترهای اسپرم در مدل های حیوانی به اثبات رسیده است.
هدف از این مطالعه بررسی اثر DPP بر پارامترهای اسپرم، سطح ROS، بیان ژن های آنتی اکسیدان و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در مردان نابارور بود.
در این کارآزمایی بالینی با گروه شاهد، 60 مرد نابارور و 20 مرد با اسپرم طبیعی شرکت کردند. قبل و بعد از درمان با DPP به میزان 400 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن از کپسول های ژلاتینی روزانه به مدت 30 روز متوالی، سطح 8-ایزوپروستان، فعالیت سوپراکسید دسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز مورد بررسی قرار گرفت. PCR کمی real-time برای ارزیابی بیان m-RNA ژن های NRF2، SOD2، GPX4 و CAT مورد استفاده قرار گرفت.
میزان بیان mRNA ژن های NRF2، SOD2، GPX4 و (001/0 <p)CAT برای هر 4 مورد و فعالیت آنزیمی سوپراکسید دسموتاز (030/0 = p)، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز (هر دو 001/0 <p) به طور معناداری بعد از درمان با DPP افزایش یافت. افزایش بیان تمام ژن های آنتی اکسیدان ارتباط معناداری با بهبود پارامتر های اسپرم از جمله تعداد (001/0 = p)، تحرک (05/0 <p) و مورفولوژی (01/0 <p) داشت. ارتباط معناداری بین تغییر بیان ژن SOD2 و فعالیت سوپراکسید دسموتاز و بین GPX4 و گلوتاتیون پراکسیداز، بین CAT و کاتالاز دیده شد (05/0 <p).
DPP می تواند منجر به افزایش بیان ژن های NRF2، SOD2، GPX4 و CAT و بهبود کیفیت اسپرم در مردان نابارور گردد.