اندازه گیری مقادیر بسیار کم کادمیم (II) در نمونه های آبی زیست محیطی با استفاده از یک الکترود یون گزین جدید بر پایه نفازودون و مایع یونی 1-بوتیل-3-متیل ایمیدازولیوم هگزافلوئوروفسفات

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

کادمیم یک آلاینده زیست محیطی بالقوه است که تاثیرات بدی بر محیط زیست و سلامتی موجودات زنده دارد. درنتیجه، طراحی یک روش ساده و ارزان برای اندازه گیری آن بسیار مهم است. درنتیجه، در این تحقیق، یک حسگر پتانسیومتری بر پایه داروی نفازودون به عنوان تبادل گر یونی و مایع یونی 1-بوتیل-3-متیل ایمیدازولیوم هگزا فلوروفسفات ([BMIM]PF6) به عنوان افزودنی یونی برای اندازه گیری مقادیر بسیار جزیی کادمیم (II) طراحی گردید.

روش بررسی

در این تحقیق، یک الکترود یون گزین غشایی با ترکیب درصد، 10 درصد نفازودون، 2 درصد [BMIM]PF6، 30 درصد پلی وینیل کلراید (PVC) و 58 درصد دی اکتیل فتالات (DOP) ساخته شد و از اختلاف پتانسیل به وجود آمده میان الکترود غشایی و الکترود مرجع، به عنوان سیگنالی که ارتباط مستقیمی با لگاریتم غلظت کادمیم (II) دارد به منظور اندازه گیری این فلز سنگین استفاده گردید.

یافته ها

حسگر ساخته شده شیب نرنستی مناسبی (mV.Decade-1 30/5) را در گستره وسیع غلظتی 9-10×8 تا M  2-10×1 از خود نشان داد و حد تشخیص آن M9-10×6 بود. پاسخ پتانسیلی حسگر، در محدوده وسیعی از pH محلول (8/0 - 3/5)، مستقل بود، زمان پاسخ دهی حسگر s  5 و طول عمر آن 15 هفته بود.

نتیجه گیری

حسگر ساخته شده، بدون نیاز به مراحل پیچیده آماده سازی نمونه، به طور موفقیت آمیزی جهت تعیین مقدار غلظت های پایین کادمیم (II) در نمونه های زیست محیطی مورد استفاده قرار گرفت و نتایج به دست آمده با نتایج روش جذب اتمی شعله ای در تطابق مناسبی بود. درنتیجه، الکترود طراحی شده صحت خوبی داشته و از آن می توان برای اندازه گیری کادمیم (II) در نمونه های آبی استفاده نمود.

زبان:
فارسی
صفحات:
455 تا 468
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2300136 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)