ارزیابی بیوانفورماتیکی تاثیر ترکیبات گیاهی موجود در گیاهان دارویی Hyssopus officinalis L. ، Tragopogon graminifolius و Avicennia marina L. در مهار پروتئین های موثر در بروز مقاومت آنتی بیوتیکی در Acinetobacter baumannii

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

استینوباکتر بومانی باکتری مهمی در ایجاد عفونت های بیمارستانی می باشد که مقاومت چند دارویی دارد. چندین عامل در مقاوم شدن این باکتری ها در برابر داروها نقش دارند که مهم ترین آن ها پروتئین های OXA-24 beta-lactamase، OXA-23 beta-lactamase وOUTER MEMBRANE PROTEIN A (OMPA)  هستند. در همین راستا هدف از این مطالعه بررسی اثر مهارکنندگی ترکیبات گیاهی موجود در گیاهان دارویی شنگ، زوفا و مانگرو بر این پروتئین های استینوباکتر در محیط in silico می باشد.

مواد و روش ها

در این پژوهش نخست ساختار ترکیبات گیاهی  و پروتئین های مورد بررسی به ترتیب از پایگاه های  PubChem  و PDB دریافت و سپس خصوصیات فیزیکوشیمیایی ترکیبات گیاهی و همین طور پتانسیل جهش زایی آن ها به ترتیب توسط سرور Swiss ADME  و نرم افزار Toxtree-v2.6.13 پیش بینی شدند. برای انجام داکینگ مولکولی و برهمکنش میان ترکیبات گیاهی و پروتئین های مورد نظر از محیط های ViewerLite، Chimera 1.14، Discovery Studio ، AutoDockTools-1.5.6  و AutoDock Vina استفاده شد. در نهایت، نتایج با استفاده از سه برنامه AutoDockTools ،Visualizer DS و Ligplot مورد آنالیز قرار گرفت.

نتایج

پتانسیل جهش زایی و مهار سیتوکروم ها نشان دادند ترکیبات مربوط به H. officinalis پتانسیل جهش زایی و سمیت سلولی بالاتری نسبت به دو گیاه دیگر داشتند. علاوه بر این، نتایج نشان داد که ترکیبات گیاهی A. marina  جذب گوارشی بالاتری در مقایسه با سایر ترکیبات دارند. بررسی مقایسه ای برهمکنش ها نشان داد که ترکیبات گیاه H. officinalis و A. marina  برهمکنش های قوی تری را با پروتئین های مورد بررسی انجام می دهند. علاوه بر این مشخص شد قوی ترین برهمکنش های رخ داده بین ترکیبات گیاهی و پروتئین 1BXWمی باشد. از طرف دیگر مشخص شد ترکیبات گیاه T. graminifolius برهمکنش های ضعیف تری را با پروتئین های مورد ارزیابی ایجاد می کنند.

نتیجه گیری

بر اساس نتایج به دست آمده از مطالعات داکینگ، در میان تمام ترکیبات مورد ارزیابی در هر سه پروتئین 1BXW، 3G4P و4K0X ، بهترین نتایج داکینگ مربوط به ترکیبات cis-pinocamphone و3,5-difluorophenyl ester 2,6-difluorobenzoic acid به ترتیب از گیاهان زوفا و مانگرو است. در حقیقت این ترکیبات با منفی ترین سطح انرژی اتصال (به ترتیب  Kcal/mol9- و 8/8-) تمایل بیشتری برای اتصال به آمینواسیدهای کلیدی جایگاه فعال هر سه پروتئین مورد مطالعه دارد. بنابراین ترکیبات مذکور می توانند به عنوان نامزدهای بسیار مناسبی برای بررسی آزمایشگاهی و in vivo فعالیت ضد A. baumannii محسوب شوند.

زبان:
فارسی
صفحات:
147 تا 170
لینک کوتاه:
magiran.com/p2312516 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!