بررسی مقایسه ای ویژگی های مورفومتریک و مریستیک ماهی کفشک تیزدندان Psettodes erumei در آبهای خلیج فارس و دریای عمان
در این تحقیق ویژگی های مورفومتریک و مریستیک کفشک تیزدندان در دو منطقه بندرعباس و بندرجاسک مورد بررسی قرار گرفت. از هر منطقه بالغ بر 30 قطعه ماهی کفشک تیزدندان تهیه و پس از انجام عملیات زیست سنجی، 29 مشخصه مورفومتریک (قابل اندازه گیری) و 9 مشخصه مریستیک (قابل شمارش) مورد اندازه گیری و شمارش قرار گرفت. طبق نتایج حاصله میانگین ضریب تغییرات در مشخصه های مورفومتریک ماهیان راست گرد و چپ گرد منطقه بندرعباس به ترتیب 34/0 و 41/0 و میانگین ضریب تغییرات فاکتورهای مریستیک ماهیان راست گرد و چپ گرد 14/0 و 17/0 می باشد. میانگین ضریب تغییرات فاکتورهای مورفومتریک ماهیان راست گرد و چپ گرد بندرجاسک به ترتیب 25/0 و 24/0 و میانگین ضریب تغییرات فاکتورهای مریستیک ماهیان راست گرد و چپ گرد 10/0 و10/0 می باشد. همچنین ماهیان کفشک تیزدندان بطور کلی در 25 عامل مورفومتریک و 1 عامل مریستیک در بین این مناطق اختلاف معنی داری داشتند (P<0.05). ارتفاع باله مخرجی، ارتفاع باله پشتی،قطر چشم بالا و پایین، ارتفاع باله شکمی سطح تیره و روشن، طول قاعده باله سینه ای سطح تیره و روشن و عرض دهان از بین فاکتورهای مورفومتریک بیشترین اختلاف را به خود اختصاص داده اند. بین پارامتر های اندازه گیری شده در ماهی کفشک تیزدندان راست گرد و چپ گرد در هر منطقه مشابه اختلاف معنی دار دیده نشد (P>0.05). طبق این نتایج بین دو مشخصه مورفومتریک و مریستیک، تفاوت های موجود در مشخصه مورفومتریک مشخص تر می باشد که خود ناشی از شرایط زیست محیطی متفاوت در این دو منطقه است.
-
تاثیر عصاره الکلی برگ درخت چندل (Rhizophora mucronata) بر عملکرد رشد، بازماندگی، ترکیبات بیوشیمیایی میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei)
جمشید اسلامی، علیرضا سالارزاده*، ، فلورا محمدی زاده
مجله علمی شیلات ایران، امرداد و شهریور 1403 -
پارامترهای بیوشیمیایی Artemia franciscana تغذیه شده با ریز جلبک های Isochrysis galbana و Tetraselmis suecica کشت داده شده با منابع مختلف کربوهیدرات
فاطمه نسا وجدانی، علیرضا سالارزاده*، ، سجاد پورمظفر
نشریه توسعه آبزی پروری، بهار 1403