برآورد تلفات تبخیری بنزین جایگاه های سوخت رسانی شهر تهران در فصول مختلف سال
ترکیبات آلی فرار از جمله بخارات بنزین در محیط زیست اثرات نامطلوبی در بر دارند. در کلانشهر تهران بنزین به عنوان یک آلاینده سمی و خطرناک مطرح است که یکی از مهمترین منابع انتشار بخارات بنزین در محیط زیست، مخازن ذخیره فراورده های نفتی ، فرایند های عملیاتی ، تعداد دفعات تخلیه و بارگیری مخازن ذخیره و فعالیتهای فروش بنزین در پمپ بنزین ها می باشد.
برای محاسبه انتشار بخارات بنزین حاصل از مخازن ذخیره سازی فراورده های نفتی در مجاری عرضه سوخت بنزین انواع نرم افزارها از جمله EPA Tanks 4.09 / E&P Tanks / Tanks ESP / ERA Tanks Module بررسی که در این تحقیق از نرم افزار d4.09 TANKS استفاده شده است . داده های ذیل از جمله مشخصات فیزیکی مخزن(ابعاد) / تعداد دفعات بارگیری مخازن/ مشخصات مکانی مخازن (پارامترهای آب و هوایی)/مشخصات فراورده نفتی ذخیره سازی شده در مخزن و... جهت 22 منطقه شهر تهران وارد نرم افزار گردید.
با توجه به خروجی و گزارش گیری نرم افزار انتشار بخارات بنزین از 413 مخزن تعبیه شده در 148 پمپ بنزین مستقر در 22 منطقه شهر تهران ، حدود 7702356 لیتر بصورت سالیانه می باشد. که حدود 56.78 درصد آن در 6 ماهه گرم سال و حدود 43.21 درصد آن در 6 ماهه سرد سال و در فصلهای بهار، تابستان ، پاییز و زمستان به ترتیب حدود 27.06 درصد ، 29.56 درصد ، 22.63 درصد و 20.73 درصد در محیط منتشر می گردد. . انتشارات در 6 ماه از سال بیشتر بوده که بیشترین انتشارات بخارات از اواسط اردیبهشت تا اواسط آبان ماه می باشد. با مقایسه درصد انتشار بخارات با درصد تعداد دفعات بارگیری، درصد ظرفیت عملیاتی و تعداد مخازن و درصد پمپ بنزینها در سطح شهر تهران می توان نتیجه گرفت عامل های موثر در افزایش انتشار بخارات بنزین بالا بودن تعداد دفعات بارگیری و بالا بودن حداکثر ظرفیت عملیاتی و تعداد مخازن و پایین بودن تعداد پمپ بنزین ها است. بیشترین انتشار به ترتیب مربوط به مناطق 4، 2 و 15 است که طبق بررسی های صورت پذیرفته و دسته بندی بر اساس حداکثر فروش بنزین و تعداد دفعات بارگیری و حداکثر ظرفیت عملیاتی و تعداد مخازن ، این سه منطقه در این موارد بالاترین آمار را دارند.
با در نظر گرفتن میزان فروش بنزین حدود4219217500 لیتر و میزان هدر رفت و انتشارات بخارات بنزین به میزان 7702356 لیتر در سال می توان نتیجه گرفت میزان فراورده بنزین مصرفی در سال 1397 در شهر تهران حدود 4226919856 لیتر بوده است.
-
Designing and presenting an environmental management model with an emphasis on energy management in office buildings (Case study: District 5 Municipality of Tehran, Iran)
Maryam Ganjineh, Farzam Babaei Semiromi*, Ali Mohammadi, , MohammadReza Tabesh
Anthropogenic Pollution Journal, Summer and Autumn 2023 -
مطالعه رفتار تغذیه ای لارو Galleria mellonella از پلاستیک پلی اتیلن و آشکارسازی گروه های عاملی در زیست توده تولیدی، با اسپکترومتری مادون قرمز تبدیل فوریه
حامد رمضانی اول ریابی، سید علیرضا حاجی سید میرزاحسینی*، علی فیروزی چاهک، علیرضا محمدزاده، جلیل ایمانی هرسینی
فصلنامه پژوهش در بهداشت محیط، تابستان 1402 -
بررسی غلظت فلزات سنگین در هوای منطقه صنعتی غرب بندرعباس
علیرضا میرزاحسینی*، فاطمه ابراهیمی،
فصلنامه پژوهش در بهداشت محیط، بهار 1402 -
ارزیابی ریسک سرطان زایی و غیر سرطان زایی در مواجهه با فلزات سنگین هوا
سید رضا کریمی، *، لعبت تقوی، مظاهر معین الدینی
نشریه علوم و تکنولوژی محیط زیست، شهریور 1401 -
Estimation of Benzene from Storage Tanks and Determination of the Permissible Distance from Gas Stations
, *, , MohammadHassan Behzadi, Yousef Rashidi
Pollution, Spring 2023 -
Investigation Benzene emission from Gas Stations in Tehran’s 22 Districts and its Modeling in Regions with the Highest Emission Levels
*, , , MohammadHassan Behzadi, Youssef Rashidi
Anthropogenic Pollution Journal, Winter and Spring 2021