تاثیر رنگ و نمک های فلزی بر گیرایی سیمان سفید و ویژگی های کامپوزیت رشته چوب سیمان تزئینی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

استفاده از مواد جدید با ویژگی های رقابتی در صنعت ساختمان همیشه مورد توجه بوده است. مرحله نازک کاری و اجرای دکوراسیون داخلی نیز بخش مهمی از این صنعت پویا تلقی شده که ارتباط تنگاتنگی با صنایع فرآورده های چوبی دارد. در این مطالعه به بررسی شرایط بهینه برای ساخت تخته رشته چوب سیمان تزیینی پرداخته شد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر رنگ پایه آب بر گیرایی سیمان سفید و بهبود کیفیت اتصال در این فرآورده تزیینی با استفاده از نمک های فلزی بود.

مواد و روش ها

ابتدا رشته ها با آب نمک گرم جهت حذف ترکیبات بازدارنده گیرایی پیش تیمار شد. برای این منظور رشته چوب ها با سیمان سفید، تسریع کننده (کلرید سدیم و کلریدکلسیم)، آب و رنگ پلاستیک به نسبت معین مخلوط شده و پس از شکل دهی دستی به منظور فشرده سازی اولیه تحت پرس سرد به مدت 20 دقیقه و سپس جهت گیرایی اولیه سیمان و رسیدن به ضخامت 16 میلی متر در پرس سرد ثانویه به مدت 18 ساعت قرار گرفت. تخته های تولیدی بعد از خروج از پرس سرد به مدت 28 روز در محیط آزمایشگاه به منظور گیرایی کامل سیمان قرار گرفتند. سپس خواص فیزیکی و مکانیکی آن ها مطابق با استانداردهای مربوطه اندازه گیری شد.

یافته ها

نتایج این تحقیق نشان داد بهترین ویژگی مکانیکی مربوط به تخته های ساخته شده با کلرید کلسیم بود و در این شرایط بیشترین مدول الاستیسیته مربوط به کلرید کلسیم با سطح 5 درصد برابر با 9/1217 مگاپاسکال حاصل شد. در مورد مقاومت خمش و کشش عمود بر سطح، بالاترین مقادیر در تیمارهای حاوی 3 درصد کلرید کلسیم و به ترتیب برابر با 7/3 و 15/0 مگاپاسکال مشاهده گردید. همچنین بهینه ترین شرایط برای بهبود ویژگی های فیزیکی (جذب آب و واکشیدگی ضخامت) مربوط به کلریدسدیم در سطح 5 درصد بود که تحت این شرایط مقدار مقاومت های ذکر شده به ترتیب برابر با 9/7 درصد و 43/0 درصد تعیین گردید.

نتیجه گیری

با افزودن رنگ به فرآیند تولید چوب رشته سیمان، مدت زمان گیرش سیمان افزایش یافت که این مسئله موجب افت برخی از مقاومت ها نیز گردید. ولی با اضافه نمودن نمک های فلزی، سرعت گیرش سیمان بهبود یافت و مقدار افت ایجاد شده در اغلب ویژگی ها جبران شد. نوع نمک در مقدار ویژگی های مدول الاستیسیته، کشش عمود بر سطح، جذب آب و واکشیدگی ضخامت محصول اثر معنی داری داشت در حالیکه اثر مقدار استفاده از نمک تنها در مدول الاستیسیته و جذب آب معنی دار بود. با توجه به تنوع کاربرد و خصوصیات ویژه تخته های رشته چوب سیمان از جمله جذب صوت، ثبات ابعادی، کندسوزی، دسترسی و ارزان بودن مواد اولیه، عدم پیچیدگی فرآیند تولید، عدم انتشار مواد سمی مانند فرمالدیید، می تواند گزینه مناسبی برای مصارف های تزیینی در صنایع ساختمان باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 19
لینک کوتاه:
magiran.com/p2321188 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!