بررسی اثر ضدمیکروبی فتودینامیک تراپی با واسطه ایندوسیانین گرین بر استرپتوکوک سالیواریوس

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

 استرپتوکوک سالیواریوس میکروارگانیسمی است که مکررا در افراد مبتلا به پوسیدگی دندانی و بیماری های پریودنتال از حفره دهان جدا می شود. فتودینامیک تراپی نیز به عنوان یک روش درمانی ضدمیکروبی موثر و نوین؛ مورد توجه است و آثار ضد میکروبی قوی همراه با دسترسی بهتر به مکان های غیرقابل دسترسی درمان های روتین نشان داده، به علت کم بودن تعداد مطالعات انجام شده بر روی تاثیر فتودینامیک تراپی بر استرپتوکوک سالیواریوس و نتایج متضاد، این تحقیق با هدف بررسی اثر ضد میکروبی فتودینامیک تراپی با واسطه ایندوسیانین گرین بر استرپتوکوک سالیواریوس در دانشکده دندانپزشکی آزاد اسلامی تهران انجام شده است.

مواد و روش ها

این تحقیق Experimental بر روی پنج گروه (هر گروه شامل نه نمونه و در مجموع بر روی 45 نمونه) با استفاده از لیزر دایود 810 نانومتر و ماده واسط ایندوسیانین گرین (پریوگرین) بر روی استرپتوکوک سالیواریوس ATCC=7073 انجام شد. گروه های مورد مطالعه به شرح زیر بود:1- استرپتوکوک سالیواریوس به تنهایی (کنترل منفی) 2- استرپتوکوک سالیواریوس با ایندوسیانین گرین 3- استرپتوکوک سالیواریوس باتابش لیزر 810 نانومتر 4- استرپتوکوک سالیواریوس با واسط ایندو سیانین وتابش لیزر 810 نانومتر 5- استرپتوکوک سالیواریوس با کلرهگزیدین (کنترل مثبت). تابش لیزر به صورت ممتد و توان 200 میلی وات در 60 ثانیه با انرژی دانسیته 28.15 ژول بر سانتی متر مربع صورت گرفت. معیارتاثیرضدمیکروبی؛ اندازه گیری قطر هاله عدم رشد پس از کشت میکروبی بود که جهت مقایسه آن بین گروه ها از آزمون آماری Man-U-Whitney و نرم افزارSPSS, version) 21) استفاده شد.

یافته ها

براساس این مطالعه تاثیر لیزر دیود 810 نانومتر بر استرپتوکوک سالیواریوس از تاثیر فتودینامیک تراپی (لیزر + ایندوسیانین)، ایندوسیانین تنها و کلرهگزیدین به طور معنی دار بیشتر بود. تابش لیزر 810 سبب شد رشد باکتری به صفر برسد. پس از لیزر 810، براساس میانگین قطر هاله های عدم رشد به ترتیب موثرترین ها: کلرهگزیدین، لیزر + ایندوسیانین (فتودینامیک تراپی) و در نهایت ایندوسیانین بودند، هر چند آزمون آماری تفاوت معنا داری میان این سه گروه از جهت تاثیر آنتی میکروبیال نشان نداد.

نتیجه گیری

تحت شرایط اجرای این تحقیق، تابش لیزر؛ لیزر + ایندوسیانین و ایندوسیانین تنها توانستند از کلونیزاسیون میکروبی بکاهند و در این میان تابش لیزر دیود با طول موج 810 نانومتر از نوع Infrared تاثیر ضد میکروبی بیشتری بر استرپتوکوک سالیواریوس داشت.

زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 10
لینک کوتاه:
magiran.com/p2339059 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!