ارائه مدل ریاضی چند هدفه برای مسئله مکان یابی - مسیریابی - موجودی مواد خطرناک با در نظر گرفتن مفهوم تقاضای کشسان و سیستم صف
افزایش جمعیت و به دنبال آن افزایش نیازهای انسانی و مشکلات مربوط به حوزه حمل ونقل، موجب شده است تا مدیران سازمان ها به دنبال راه حل هایی به منظور افزایش سودآوری اقتصادی و کاهش هزینه ها برآیند. لذا در این مطالعه از مجموعه تصمیمات مکان یابی، مسیریابی وسایل نقلیه و مدیریت موجودی تحت عنوان ابزارهای اصلی مقابله با چنین مشکلاتی استفاده شده است.
مدل در سایز کوچک به کمک روش اپسیلون محدودیت با نرم افزار گمز حل و اعتبارسنجی شده است. ازآنجا که این مساله جز مسایل NP-Hard به شمار می رود برای حل مسایل ابعاد بزرگ از الگوریتم های فرا ابتکاری ,MOPSO MOFF ,MOIWO, NSGA- II استفاده شده است.
نتایج حاصل از تمامی معیارهای مقایسه ای حاکی از برتری الگوریتم MOIWO نسبت به سایر الگوریتم ها و کارایی مناسب این روش ها در حل مدل ریاضی به خصوص در ابعاد بالا و زمان های کوتاه است می باشد.
در این مطالعه طراحی شبکه حمل ونقل مواد خطرناک با در نظر گرفتن تصمیمات مربوط به مکان یابی، مسیریابی، موجودی مدنظر می باشد، برای این منظور یک مدل ریاضی جدید چندهدفه با اهداف کمینه نمودن هزینه،کمینه نمودن زمان سفر و بیشینه سازی مسئولیت اجتماعی ارایه شده است.این مدل ریاضی قابلیت استفاده در حوزه های مختلف و ابعاد متفاوت را به همراه دارد.
-
مدل سازی ریاضی چندهدفه برای مسئله مسیریابی - مکان یابی ایستگاه های شارژ خودروهای الکتریکی ناهمگن با پنجره زمانی
عذرا قبادی، *، ، حامد کاظمی پور
پژوهشنامه حمل و نقل، زمستان 1403 -
Toward sustainability in designing an agricultural supply chain network: A case study on palm date
Abdolreza Hamdi-Asl, Hossein Amoozad-Khalili *, Reza Tavakkoli-Moghaddam, Mostafa Hajiaghaei-Keshteli
Scientia Iranica, Sep-Oct 2024 -
Fuzzy Dynamic Modeling for Export Consortia in Small and Medium-Sized Enterprises
F. Shamshiri, P. Shahnazari-Shahrezaei *, M. Fallah, H. Kazemipour
International Journal of Engineering, Jul 2024