بررسی پیامدهای بارداری در زنان باردار مبتلا به کووید-19 در استان قزوین در سال 1399
بیماری کووید-19باعث افزایش نگرانی در مورد گروه های آسیب پذیر جامعه شده است. با توجه به کاهش سیستم ایمنی، زنان باردار مستعد ابتلا به این بیماری هستند، لذا این مطالعه به منظور بررسی پیامدهای بارداری در زنان باردار مبتلا به کووید-19 در استان قزوین در سال 1399طراحی شده است.
این مطالعه توصیفی با طراحی طولی، از اسفند 1398 تا مهر1399 در استان قزوین بر روی 133 زن باردار مبتلا با آزمون PCR یا سی تی اسکن ریه مثبت انجام شد. داده ها با استفاده از یک پرسشنامه 4 قسمتی شامل: اطلاعات جمعیت شناختی، بارداری، بیماری کووید-19، زایمان و بعد از زایمان جمع آوری شد. مادران از زمان ورود به مطالعه تا 6 هفته بعد از زایمان پیگیری شدند. داده ها با استفاده از نسخه 24 نرم افزار SPSS و شاخص های توصیفی تجزیه وتحلیل شد.
میانگین سنی نمونه ها 67/5 ± 09/27 سال بود. 96/87% مادران در سه ماهه دوم و سوم بارداری به کووید مبتلا شده بودند. پیامدهای مادری شامل: پارگی زودرس پرده ها (3/2%)، سزارین (1/51%) و مرگ مادری (5 مورد (28/11%) و پیامدهای نوزادی مرگ نوزادی (3%) و پره مچوریتی (9%) بود.
بر اساس نتایج مطالعه حاضر میزان مرگ مادر و زایمان زودرس در مادران باردار مبتلا به کووید- 19افزایش نشان داد. انجام دقیق مراقبت های پره ناتال، آموزش پروتکل های بهداشتی، نظارت دقیق بر مادر و جنین حین و پس از زایمان برای کاهش عوارض مادری و نوزادی ضروری است.
-
Effect of Acupressure and Fluoxetine on Premenstrual Syndrome: A Randomized Clinical Trial
Zinat Jourabchi, , Mohammad Habibi, Ahad Alizadeh, Zeinab Zarabadipour *
Journal of Midwifery & Reproductive health, Oct 2024 -
بررسی تاثیر تحریک الکتریکی نقاط فشاری LI4 و LI11 بر شدت درد و ناتوانی در زنان مبتلا به درد کمر و لگن در دوران بارداری: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده
پروانه علیرضایی، حمیده پاک نیت، احد علیزاده، *
مجله زنان مامائی و نازائی ایران، آبان 1400