شناسایی استراتژی های توسعه پایدار تالاب جازموریان با استفاده از تکنیک متاسوات و ارائه راهکارهای مناسب
قابلیتها و مزایای مدل استراتژیک متاسوات در قالب نرمافزار مربوطه در پژوهش حاضر برای برنامه ریزی تالاب معرفی میشود. متاسوات بر مبنای تیوری مبتنی بر منابع است. بر اساس این تیوری، منابع و قابلیتهای منحصربه فرد، عامل اصلی مزیت رقابتی مستمر و پایدار را شکل میدهند. بر این اساس، تالاب ها میتوانند با برنامه ریزی اصولی و شناخت منابع و قابلیت های باارزش، تقلیدناپذیر، کمیاب و غیرقابل جایگزین نسبت به رقبا، مزیتهای رقابتی پایدار خود را شناسایی کنند. در پژوهش حاضر ابتدا اهداف سازمان حفاظت محیط زیست در ارتباط با تالابها استخراج شد. سپس، هر یک از اهداف توسط کارشناسان اهل فن اولویتبندی شدند. پس از آن، شاخصهای راهبردی تالاب با موفقیت استخراج شد و با تکنیک لیکرت وزن دهی شده و شاخصهایی برای ارزیابی، مشخص شد و نقشه راهبردی _ مدیریتی منابع آبی تالاب جازموریان به دست آمد. سپس، ارزیابی توانایی منابع، شاخص های مورد نظر استخراج و عوامل محیطی موثر بر برنامه ریزی راهبردی تالاب جازموریان تعیین شده و نقشه راهبردی بر اساس عوامل محیطی و منابع ترسیم شد. درنهایت، قضاوت بر اساس نقشه های راهبردی _ مدیریتی به دلیل دستیابی به راهبردها صورت پذیرفت. یافته های تحقیق موید این موضوع است که اعمال مدیریت زیست بومی با رویکرد حفاظتی به همراه دخیل کردن جوامع محلی منطقه در فرایندهای مدیریتی میتواند به عنوان بهترین شیوه مدیریتی و مقابله با خشکسالی ها و بحرانهای آبی مطرح شود، که به گونه ای مواردی همچون احداث سد با اندازه حباب 4/4 و مختصات 5/6، 3/1، جمعیت با اندازه حباب 6 و مختصات3/8، 3/0، حفر بیش از حد چاه با اندازه حباب و مختصات 3/8، 3/0 و در صدر همه، تغییر کاربری اراضی با اندازه حباب 5/6 و مختصات 8/3،9/1 بیشترین تناسب راهبردی را داشته باشد.
-
تاثیر شدت خشکیدگی بر زادآوری و ویژگی های ریشه های هوایی درختان حرا (.Avicennia marina (Forssk.) Vierh) سیریک
وحید فراشی، *، رسول مهدوی، مریم مصلحی، سعیده اسکندری
مجله جنگل ایران، تابستان 1403 -
انتشار گیاه آنقوزه (Ferula assafoetida L.) و برآورد اقتصادی تولیدات صنعتی آن (مطالعه موردی: رویشگاه پردی هرمزگان)
سعید عبدالله زاده، *، رسول مهدوی
فصلنامه تحقیقات مرتع و بیابان ایران، تابستان 1403 -
پاسخ رویشی نونهال حرا (Avicennia marina (Forssk.) Vierh.) به سطوح مختلف نور و آبیاری در دو پریود زمانی در نهالستان
مریم مصلحی*، ، افسانه محبی
فصلنامه پژوهشهای علوم و فناوری چوب و جنگل، تابستان 1403 -
مقایسه برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاک رویشگاه گز شاهی (Tamarix aphylla (L.) Karst) در نواحی بیابانی جنوب شرق ایران تحت تاثیر آتش سوزی (مطالعه موردی: رویشگاه نیاتک، استان سیستان و بلوچستان)
مهدی مهماندوست، *، رسول مهدوی، مریم مصلحی، سلطان رون
فصلنامه پژوهشهای علوم و فناوری چوب و جنگل، زمستان 1402 -
تاثیر تغییر اقلیم بر بارش های سنگین و دماهای حدی (مطالعه موردی: ایستگاه های بیجار، خلخال، زنجان، قروه و میانه)
سید مجتبی صفوی*، ، ، راحله درویشی
نشریه نیوار، پاییز و زمستان 1401 -
بررسی اثر پیش تیمار بذر گونه گز روغنی به منظور بهبود جوانه زنی و افزایش میزان استقرار گیاهچه جهت حفظ و توسعه ی آن در فضای سبز گرمسیری
*، نرگس پلاشی، فرزین عبدالهی،
نشریه علوم و فناوری بذر ایران، پاییز 1400